SİRKENİN ÇEŞİTLERİ
Elma sirkesi : Bulması kolay sirke, fermente elma suyundan yapılır, bu sirkeyi çaya, turşulara veya salata soslarına ekleyebilirsiniz.
Balzamik sirke : Preslenmiş, yaşlandırılmış ve meşe üzümlerinden yapılan bu İtalyan sirkesi, salata soslarında veya ekmek için daldırma sosu olarak zeytinyağı ile iyi uyum sağlayan tatlı bir tada sahiptir
Siyah sirke : Chinkiang sirkesi olarak da adlandırılan bu sirke türü Asya gıda mağazalarında bulunur ve genellikle Çin tariflerinde kullanılır.
Damıtılmış beyaz sirke : Bu çeşidi herhangi bir süpermarkette bulabilirsiniz ve son derece çok yönlüdür. Tahıldan damıtılır ve bir tarifin üstesinden gelebilecek sert, ısırıcı bir aromaya sahiptir. Yine de, bazı insanlar onu bir dekapaj maddesi olarak ve ketçap veya barbekü sosu gibi soslarda bir bileşen olarak kullanır. Beyaz sirke de yaygın olarak ev temizleyicisi olarak kullanılır.
Malt sirkesi : En çok balık ve patates kızartması ile servis edilen sirke türüdür. Bazı insanlar, patates kızartması için daldırma sosu olarak ketçabı tercih eder. Arpa bazlı biradan elde edilen malt sirkesi, koyu, hafif, cevizli bir tada sahiptir.