SİSTİT SORUNU İÇİN PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRLERİ
Birinci kür: Karnabahar kürü
- 150-200 gr karnabaharı alın.
- 1,5 bardak suda 5-6 dakika kaynatın.
- Ardından çıkan suyu günde 2 defa tüketin.
- Bu kürü en az 10, en fazla 15 gün boyunca devam ettirin.
- Bu kürün ardından yeni bir küre başlayın.
İkinci kür: Civanperçemi, ısırganotu, aynısafa karışımı kürü
- Civanperçemi, ısırganotu, aynısafa bitkilerini sıcak suda demleyin.
- Ardından günde 2 defa 1'er fincan tüketin.
Dikkat: Bitki çaylarını demlerken önce sıcak su, ardından bitki konulur. Bitkinin kesinlikle 100 derece kaynar suda kaynatılmaması gerekir. Bu nedenle önce sıcak su kaynatılır. Ardından su bir fincana veya French press türü bir demliğe boşaltılır. Üzerine ilgili bitki konulur ve 5-6 dakika demlenmesi beklenir. Son aşamada bitki süzülerek içilir.
Üçüncü kür: Oğulotu çayı (Limon otu-limon melisa çayı)
- 1 fincan için 5-6 gr (bir tutam kadar) oğulotunu çayını 1 bardak suda demleyin.
- İçerisine 1 tutam karabaş (5-6 adet) ekleyin. Karabaş bitkisi ilk etapta kokmaz ancak sıktığınızda çok etkili bir kokusu olduğunu fark edersiniz.
- Her gün günde 2 fincan tüketin.
Dördüncü kür: Sıvı propolis kürü
Sıvı propolis de interstisyel sistit hastalarının mesanelerinin rahatlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirirler.
Sıvı propolis nasıl tüketilir?
- 1 çay bardağı veya 1 Türk kahvesi fincanı suyun içerisine 15 damla sıvı propolis damlatın.
- Her gün öğleden önce ve öğleden sonra tüketin.
- Dilerseniz Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi sıvı propolisi direkt dilinizin üzerine de damlatabilirsiniz.
- Ancak bu şekilde tadı acı gelirse, ılık bitki çaylarınıza katabilirsiniz.