SAĞLIĞA FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili bilgiler veren Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim üyesi ve Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirbaş, “Biz son 4 yıldır birçok ürünün yetiştirilmesini sağladık. Bu ürünler içerisinde farklı renkte patateslerimiz var. Özellikle mor patates bu ürünlerin en başında gelmekte. Mor patatesin özelliği yüksek antioksidan içeriği nedeniyle sağlığa faydalı olduğu bilinmekte. Besin elementlerinden kalsiyum, magnezyum, özellikle potasyum içeriği çok fazla olduğu için faydalı bir ürün olduğu söylenmekte. Hatta diyabetli hastaların şekerlerin düzenlenmesinde de yararlı olduğuna dair bilgiler bulunmakta. Burada hem öğrencilerimiz pratiklerini yapıyor. Hem elde edilen ürünlerle öğrencilere geri burs olarak dönüyor. Geçen yıl yüz öğrenciye burs sağlamıştık. Bu yıl da rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şengönül hocamızın desteğiyle bunu 120 öğrenciye çıkardık” dedi.