Siyah sarımsağı artık mutfağınıza almanın zamanı gelmedi mi? Tatlı ve tuzlu notalarıyla dünya çapında ünlü şefler tarafından kullanılan siyah sarımsak, yemeklerin lezzetini zenginleştirirken, gerçek bir derinlik katıyor. 5 yıldızlı Michelin şeflerinin menülerinde ve ünlü televizyon programlarının tariflerinde ikonik bir lezzet haline gelen siyah sarımsağı nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız, sizler için bu sarımsağı kullanabileceğiniz şahane bir tarif hazırladık. Ama siyah sarımsak nedir, nasıl ortaya çıktı, bir göz atalım.
SİYAH SARIMSAK NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Siyah sarımsak 2005 yılında Japonya'da tanıtıldı ve Kore ve Tayland'da da kullanıldı. Bununla birlikte siyah sarımsağın kökeninin çok daha eski zamanlara dayandığı düşünülüyor. Son birkaç yılda, onu balık, tavuk ve risottoyu tatlandırmak için kullanan üst düzey şefler arasında büyük bir başarı elde etti. Siyah sarımsak, Maillard reaksiyonu adı verilen bir süreçte yaklaşık %70'lik düşük ısı ve nem kullanımıyla elde ediliyor. Normal sarımsaktan 10 kat daha fazla antioksidan içermesi, siyah sarımsağı popüler hale getiren nedenlerden... Araştırmalar, fermente edilmiş sarımsaktan elde edilen siyah sarımsağın kandaki toplam kolesterol ve trigliserit seviyeleri de dahil olmak üzere kalp hastalığı göstergelerini azaltabileceğini gösteriyor.