Kokusu ve aromasını çemen otundan aldığı doğru. Oldukça lezzetli bir yiyeceğe dönüşen pastırmanın baştacı çemen, soya ailesinden gelen "çemen otu"nun kurutulmasıyla ortaya çıkıyor.
Hem yaprakları hem tohumları şifa olan çemen otu en çok Kayseri, Tokat ve Yozgat çevresinde yetişiyor.
Öte yandan çemen otu faydaları ve besin değerleri ile birçok hastalığın da dermanı sayılabilir.
Çemen otu, çayı, çorbası, merhemi, baharatı ve hatta yüz maskesi ile pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Ancak en güçlü özelliği doğal bir ağrı kesici olması.
Çemen otu çayı, ağrı hissettiğiniz anlarda ilaçlara sarılmanızın önüne geçecek bir bitki. Gelin birlikte nasıl yapıldığını ve faydalarını inceleyelim...