SOĞANLI TART (ZWIEBELKUCHEN) PÜF NOKTALARI VE MALZEME NOTLARI
Soğanlı tartınız hazır! Afiyet olsun! Tartınızı küçük bir parça marulla çok güzel bir başlangıç olarak servis edebilirsiniz.
Dilerseniz, Almanların Zwiebelkuchen adı ile geçen bu tarifine Almanlar gibi yine soğangillerden olan bir sap yeşil pırasa ekleyebilirsiniz. Birkaç farklı tarifte dilerseniz içine süt loru katabileceğiniz de yazıyor. Burada neler katacağınız tamamen sizin damak tadınıza kalmış durumda. Örnek bir başka tarifte iç malzemeler şu şekilde sıralanmış:
- 500 gr soğan
- 10 cm yeşil kısımdan pırasa
- 200 gr tam yağlı süt loru
- 100 ml tam krema
- 2 yumurta
- 50 gr kızarmış pastırma
- 100 gr yarı sert peynir (Varsa Tilsiter Suchoix peyniri olabilir)
- Maydanoz
- Hindistan cevizi
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Tarhun