SOMON BALIĞI NASIL MARİNE EDİLİR?
Limon, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve defne yaprağı karışımında yarım saat bekletebilirsiniz.
Soya sosu, soğan ve zencefili limon dışındaki malzemelerle karıştırarak alternatif bir somon balığı sosu elde edebilirsiniz.
Dijon hardalı, elma sirkesi, zeytinyağı, dereotu, toz şeker ve tuz karışımı somon balıkları için bir başka iyi marine seçeneğidir.
Baharatlı marine için ise tereyağı, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, pul biber ve sarımsak karışımı kullanılabilir.
Lezzetli bir somon tüketmek istiyorsanız; marine ettikten sonra pişirebilirsiniz.
Dilerseniz fırında dilerseniz tavada arkalı önlü pişirdikten sonra tabaklara servis yapabilirsiniz.
Somon balığı sos olmadan da lezzetini veren ancak marine sosla daha da iştahları kabartan bir balık türüdür.
Servis tabağına eşlik etmesi için kuşkonmaz soteleyebilirsiniz. Eğer fırında somon pişiyorsa; tepsi yanında patates dilimlerini de baharatlı şekilde pişirebilirsiniz.