Restoran menülerinde artık daha da sık gördüğümüz bowl, evlerde de pratik bir şekilde yapılabiliyor. Tek yapmanız gereken o malzeme için gerekli olan malzemeleri satın almak. Doğru miktarlardaki doğru ürünleri kullanarak sağlıklı bir bowl tarifi hazırlayabilirsiniz. İşte tüm detaylar… Malzemeler:2 paket dondurulmuş acai püresi (sıvı halde olan)1 büyük muz (dilimlenmiş ve dondurulmuş)Yarım su bardağı dondurulmuş çilek veya yaban mersiniYarım su bardağı süt veya bitkisel süt (badem sütü, hindistancevizi sütü vb.)Taze meyveler (muz dilimleri, çilek dilimleri, böğürtlen, böğürtlen, kiwi vb.)GranolaBal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı) Yapılışı:Dondurulmuş acai püresi, muz dilimleri, dondurulmuş çilek, yaban mersini ve sütü bir blender içine ekleyin.Malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın. Karışımın kıvamı yoğun kıvamlı bir smoothie gibi olmalıdır.Hazırladığınız karışımı bir kaseye boşaltın.Üzerine taze meyveler, granola ve isteğe bağlı olarak bal veya akçaağaç şurubu ekleyin.Acai Bowl'u servis yapın ve hemen tüketin.Dilerseniz üzerine istediğiniz ek malzemeleri ekleyebilirsiniz. Örneğin Hindistancevizi rendesi, chia tohumu veya fındık gibi. Smoothie:1 büyük muz (dilimlenmiş ve dondurulmuş)1 su bardağı dondurulmuş çilek veya yaban mersini1/2 su bardağı yoğurt veya bitkisel yoğurt1/4 su bardağı süt veya bitkisel süt (isteğe bağlı olarak)2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)1 yemek kaşığı chia tohumu veya keten tohumu (isteğe bağlı) Toppings (Üzeri için):GranolaDilimlenmiş taze meyveler (muz, çilek, böğürtlen, böğürtlen vb.)Hindistancevizi rendesiBal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)Yapılışı:Meyveleri bir blender içine ekleyin.Üzerine yoğurt, süt ve isteğe bağlı olarak bal veya akçaağaç şurubunu ekleyin.Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderda karıştırın. Eğer kıvamı çok yoğun gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.Hazırladığınız smoothie karışımını bir kaseye boşaltın.Üzerine granola, dilimlenmiş taze meyveler, Hindistancevizi rendesi ve isteğe bağlı olarak bal veya akçaağaç şurubu gibi toppings'leri ekleyin. Poke;2 su bardağı sushi pirinci (yıkanmış ve pişirilmiş)300-400 gram somon veya ton balığı filetosu (küp şeklinde doğranmış)2 yemek kaşığı soya sosu1 yemek kaşığı susam yağı1 yemek kaşığı pirinç sirkesi1 tatlı kaşığı bal veya akçaağaç şurubu1 diş sarımsak (rendelenmiş)1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefilTaze limon suyu (isteğe bağlı)Taze yeşillikler (örneğin marul veya ıspanak) Toppings (Üzeri için):Dilimlenmiş avokadoSoyulmuş ve doğranmış salatalıkDilimlenmiş havuçDilimlenmiş radish (kırmızı turp)Kıyılmış taze soğan veya yeşil soğanSusam tohumlarıNori yaprağı (deniz yosunu yaprağı), şeritler halinde kesilmişMayonez veya sirke ve limon suyu ile karıştırılmış özel soslar Yapılışı:Sushi pirincini pişirin ve bir kenarda soğumaya bırakın.Küp şeklinde doğranmış somon veya ton balığını bir kasede soya sosu, susam yağı, pirinç sirkesi, bal veya akçaağaç şurubu, rendelenmiş sarımsak ve taze zencefil ile marine edin.İsteğe bağlı olarak biraz taze limon suyu ekleyebilirsiniz. Marine işlemi için 15-20 dakika bekletin.Servis kasesine soğumuş sushi pirincini koyun.Üzerine marine edilmiş somon veya ton balığı parçalarını yerleştirin.Dilimlenmiş avokado, soyulmuş ve doğranmış salatalık, dilimlenmiş havuç, dilimlenmiş radish ve kıyılmış taze soğan gibi istediğiniz toppings'leri ekleyin.Üzerine susam tohumları ve nori yaprağı şeritleri serpiştirin.İsteğe bağlı olarak mayonez veya özel soslarla servis edebilirsiniz. Bowl:1 su bardağı kahverengi pirinç (pişirilmiş)1 su bardağı siyah fasulye (konserve veya pişirilmiş)1 su bardağı mısır taneleri (taze veya konserve)1 avokado (dilimlenmiş)1 büyük domates (dilimlenmiş veya küp şeklinde doğranmış)1/2 su bardağı kıyılmış marul veya taze ıspanak1/4 su bardağı doğranmış kırmızı soğan1/4 su bardağı doğranmış taze kişniş veya maydanoz Toppings (Üzeri için):Salsa sos veya doğranmış taze salsa malzemeleri (domates, soğan, biber, kişniş)Doğranmış jalapeno biberleri (isteğe bağlı)Yoğurt veya ekşi krema (isteğe bağlı)Limon dilimleriDilimlenmiş jalapeno biberleri (isteğe bağlı)Meksika peyniri (örneğin, cotija veya beyaz peynir) (isteğe bağlı) Yapılışı:Kahverengi pirinci pişirin ve bir kenarda soğumaya bırakın.Bir kaseye kahverengi pirinci, siyah fasulyeyi, mısır tanelerini, dilimlenmiş avokadoyu, domatesleri, kıyılmış marulu veya ıspanağı ve doğranmış kırmızı soğanı ekleyin.Üzerine isteğe bağlı olarak doğranmış taze kişniş veya maydanozu serpiştirin.Üzerini isteğe bağlı olarak salsa sos, doğranmış jalapeno biberleri, yoğurt veya ekşi krema, limon dilimleri, dilimlenmiş jalapeno biberleri ve Meksika peyniri gibi toppings'lerle süsleyin.İsteğe bağlı olarak ekstra baharatlar veya soslarla servis yapın. Bowl:1 su bardağı kahverengi pirinç veya quinoa (pişirilmiş)1 su bardağı nohut (konserve veya pişirilmiş)2 su bardağı karışık yeşillikler (marul, ıspanak, roka gibi)1 büyük havuç (rendelenmiş veya dilimlenmiş)1 avokado (dilimlenmiş)1 küçük salatalık (dilimlenmiş)1/2 su bardağı kırmızı lahana (ince dilimlenmiş)1/2 su bardağı pancar turşusu veya pişirilmiş pancar dilimleri1/4 su bardağı dilimlenmiş yeşil soğan veya taze kişnişSusam tohumları veya kavrulmuş fındık (isteğe bağlı) Sos:3 yemek kaşığı zeytinyağı veya susam yağı2 yemek kaşığı limon suyu veya elma sirkesi1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu1 diş sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş)Tuz ve karabiber Yapılışı:Kahverengi pirinci veya quinoayı pişirin ve bir kenarda soğumaya bırakın.Büyük bir kasede pişmiş pirinci veya quinoayı, nohutu, karışık yeşillikleri, havucu, avokadoyu, salatalığı, kırmızı lahanayı ve pancarı bir araya getirin.Bir sos kabında zeytinyağı veya susam yağını, limon suyunu veya elma sirkesini, bal veya akçaağaç şurubunu, ezilmiş veya rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.Hazırladığınız sosu Buddha Bowl'un üzerine dökün.Üzerine dilimlenmiş yeşil soğan veya taze kişniş serpiştirin.İsteğe bağlı olarak susam tohumları veya kavrulmuş fındık gibi ekstra garnitürlerle süsleyin.