Son paylaşımı 22 saat önce! Parasızlıktan düğün yapamadığı eşine, yıllar sonra gelinlik giydirmişti...

Kıbrıs'ta verdiği konser sırasında sahnede fenalaşan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Volkan Konak 58 yaşında hayatını kaybetti. Konak geride 33 yıllık acılı bir eş, üç çocuk ve milyonlarca sevenini bıraktı...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, İskele kentindeki bir konser sırasında sahnede fenalaşan şarkıcı Volkan Konak’ın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden Volkan Konak'ın 2020 yılında konser sırasında açıkladığı vasiyeti sosyal medyada gündem oldu. Ünlü sanatçı yıllar önceki açıklamasında öldükten sonra gömülmek istemediğini, yakılmak istediğini söylemişti.
'SEVENLERİME VASİYETİMDİR'
Sevilen sanatçı açıkladığı vasiyetinde şu sözleri kullanmıştı:
“Siz sevenlerime vasiyetimdir, ne olur ben ölünce gömmesinler beni toprağa. Yaksınlar benim tüm bedenimi. Ve bir kutuya koyup Karadeniz’imin üstüne bir helikopterle savursunlar tüm küllerimi. Özellikle de Trabzon’umun üstüne.”

'ORADAN KOPMAM MÜMKÜN DEĞİL'
Ünlü sanatçı yıllar önce Hürriyet'e verdiği röportajda da şu sözleri söylemişti:
"Yatacağım yeri de şimdiden ayarladım. Maçka’da babamın yattığı yerde bizim sülale mezarlarında incir altında yatacağım. Dolayısıyla oradan kopmam mümkün değil."

DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM
Ünlü sanatçı Volkan Konak, Instagram hesabından babalar gününde çocuklarının yer aldığı fotoğrafı şu sözlerle paylaşmıştı:
"Dost yüzlü çocuklarım, siz benim için her şeyden daha önemlisiniz. Tüm çocuklar gibi sizin de bahtınız açık olsun. Bir baba olarak sizlere her daim sevginin, cesaretin, dürüstlüğün, uygarlığın ve mütevaziliğin önemini öğrettim. Yaşadığınız sürece sevgi, çalışıp-üretmek, bilim, sanat, güzelin ve doğrunun yanında olmak rehberiniz olsun. Mutluluk lambanız hiç sönmesin."

KIZIYLA ŞARKI SÖYLEDİ
Volkan Konak, Ağustos 2024'te Harbiye Açıkhava konserinde sekiz yaşındaki kızı Derin ile aynı sahneyi paylaşmıştı.
11 Oscar ödüllü 'Titanic' filminin müziği 'My Heart Will Go On'u seslendiren Derin, seyirciler tarafından dakikalarca alkışlanmıştı.

MUTLU AİLE POZU
Volkan Konak, 1992 yılında Selma Konak ile dünyaevine girmişti. Şimal, Volkan ve Derin isimlerini verdikleri üç çocukları olan ünlü çift, sosyal medyadan mutluluk pozlarını paylaşmıştı.

SON PAYLAŞIMI 22 SAAT ÖNCE
Volkan Konak, son paylaşımını 22 saat önce yapmış ve takipçilerinin bayramını kutlamıştı.

1967 yılında Trabzon’un Maçka'da doğan Volkan Konak, ilk orta ve Lise Eğitimini doğduğu ilçede tamamladı.
Konak, 1983-1984 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarına girdi.
Yaptığı yöresel derlemeleri 1987 yılında hazırladığı 'Suların Horon Yeri' albümünde topladı.
1988 yılında Konservatuarı bitirip aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesinde Sosyal Bilimler Master Eğitimine başladı.

'EFULİM' İLE ÇIKIŞ YAPTI
Volkan Konak, İlk albümü Efulim’i 1991-1992 yılında yaptı.
1994 yılının Ekim ayında Gelir misin Benimle adlı albümünü hazırladı. Daha sonra hemen üçüncü albümü Volkanik Parçalar, 1998 yılının Nisan ayında ise Pedaliza isimli albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.
Konak, piyasaya ilk girdiği dönemlerde en büyük desteği Orhan Gencebay'dan görmüş...
"Ben, ilk çıktığım zaman Orhan Gencebay’dan büyük destek gördüm. Konservatuvar düşünüyordum. Hoca “Bestelerini değerlendir” dedi. “Kuzey’in Oğlu” diyorlar ya bana, isim babası da odur. O günlerde tarzımızla müthiş bir çığır açmıştık. Peşimizden çok güzel
örnekler geldi. “Volkan Konak müziği” yapmaktan gurur duyuyorum. Karadeniz rengini taşımaktan da bahtiyarım."

2000 yılında DMC bünyesine katılan Volkan Konak, Şimal Rüzgarı adlı albümünü çıkararak dinleyicilerine ulaştırdı.
2003 yılında Maranda, 2006 yılında Mora, 2009 yılında Mimoza, 2012 yılında Lifor, 2015 yılında ise Manolya albümlerini sevenlerine sundu.
Usta sanatçı 2017 yılında verdiği bir röportajda bazen gelgitler yaşadığından bahsetmişti...
"Zaman zaman gelgitlerimiz oluyor. Ama öyle zamanlarda şunu yapıyorum; daha prestijli, daha olgun düşüncelere geçiyorum. Bırakıp gitmeyi değil ama konser sayılarımı azaltmayı düşünüyorum. Mesleğim müzik ve ben mesleğimi icra etmeye devam edeceğim."

Volkan Konak 1992 yılında Selma Konak ile nikah masasına oturdu. Çift, bu evlilikten dünyaya gelen çocuklarına 'Şimal', 'Volkan' ve 'Derin' adlarını verdi.
Konak, maddi imkansızlıklar nedeniyle düğün yapamadığı eşine yıllar sonra gelinlik giydirdi ve çift nikah tazeledi.

Sürpriz nikahın hikayesini Polat Yağcı anlatmıştı...
"Bir ömrü birlikte geçirip, üç evlat yetiştirdiler. Evlendikleri zaman şartlar, hayallerindeki düğünü yapmalarına imkan vermemişti ama Kuzeyin Oğlu aklına koymuştu bir kere… İmza attıkları günün üstünden 25 yıl geçse de, o bugün ‘Kadınım’ dediği eşine harika bir düğün yaptı… Biz de buna şahitlik ettik. Büyük keyif! Bir yastıkta kocayın Volkan&Selma"

'HADDİNDEN FAZLA ABARTILMIŞ ŞEKİLDE DUYGUSALIM'
Şarkıları, şiirleri ile sevenlerinin kalbinde ayrı bir yere sahip olan Volkan Konak, abartılacak kadar duygusal olduğundan da bahsetmişti....
"Haddinden fazla, abartılmış şekilde duygusalım. Gözyaşını seviyorum. Nemli gözlü olmaktan gurur duyuyorum. Uzun yolda ve geceleri çok ağlarım. Ağlamak, ruhumu terbiye eder. Kötü insanın gözyaşı yoktur, iyi insanın gözyaşı vardır. Kötü insan kurumuş ağaç gibidir. Gölgesi bile olmaz. Ben hep böyle yeşil, nemli olmayı seviyorum."

Volkan Konak'ı en mutlu eden şeylerden biri de hak ettiği değeri görmekti...
"Nankör olamam. İdeolojisi farklı olan insanlar bile dinliyor beni. Ben mesleğime çok emek verdim ve karşılığını saygıyla, sevgiyle alıyorum. Hangi şehre gidersem gideyim, müthiş bir sevgi seliyle karşılaşıyorum. Ben de onların yüzünü kızartmadım. Gerek aile yaşantımla, gerek ideolojimle, dürüstlüğümle kimseyi mahcup etmedim. Mesela insanları yanıltmayayım diye reklam filmleri, dizi tekliflerini kabul etmedim. Başka projelerde yer almadım. İnandırıcılıktan uzaklaşırım diye sadece şarkılarda kaldım. Bu da karşı tarafa güzel geçti."

Volkan Konak 58 yıllık ömrüne birçok ödül sığdırdı:
2003 Kral Tv en iyi Halk Müziği Sanatçısı Ödülü
2004 Magazin Gazetecileri en iyi Sanatçı Ödülü
2004 Maranda Albümü En Çok Satış Yapan Albüm Ödülü
2007 Mora Albümüyle Altın Plak Ödülü
2009 Hürriyet Altın Kelebek En İyi Halk Müziği Erkek Solist Ödülü
2009 Mimoza Albümü Altın Plak Ödülü
2009 Mimoza Albümü Platin Plak Ödülü (Türkiye`nin En Çok Satan Albümü Ödülü)
2010 16. Kral Tv en iyi Türk Halk Müziği Özel Ödülü
2010 37. Altın Kelebek en iyi Türk Halk Müziği Erkek Solist Ödülü

2011 38. Altın Kelebek en iyi Türk Halk Müziği Erkek Solist Ödülü
2011 TRT Müzik Ödülleri En İyi Türk Halk Müziği Erkek Sanatçı Ödülü
2011 TRT Müzik Ödülleri Yılın En İyi TV Müzik Programı Ödülü (Kuzeyin Oğlu – Show TV)
2015 42. Pantene Altın Kelebek en iyi Türk Halk Müziği Erkek Solist Ödülü
2016 Magazin Gazetecileri Derneği 22. Altın Objektif Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı Ödülü