Akşam yemeklerinin ve misafir sofralarının en çok tercih edilen lezzetlerinden birisi olan sultan kebabı tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Peki, sultan kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız sultan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
SULTAN KEBABI TARİFİ
Sultan kebabı malzemeler
- Yarım kg iri doğranmış kuşbaşı dana veya kuzu eti
- Yarım su bardağı bezelye
- Bir adet havuç
- Bir adet büyük patates
- Bir adet orta boy kuru soğan
- Üç - dört diş sarımsak
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir adet yufka
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber
Patatesi kızartmak için:
Beşamel sos için:
- Bir su bardağı süt
- Bir silme yemek kaşığı un
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Üzeri için:
- Bir çorba kâsesi kaşar peyniri rendesi