Evet! Bu yazımızda, mangalda et pişirmenin püf noktalarını ve lezzetli etlerin sırlarını sizlerle paylaşacağız. Hazır olun, mangal ustalığınızı bir üst seviyeye taşıyabileceksiniz. Köfte, sofralarımızın baş tacı olan milli yemeklerimiz arasında özel bir yere sahip. Özellikle akşam yemeklerinde tercih ettiğimiz köfte, birçok kişi için vazgeçilmez lezzetlerden biri. Kasap köfte veya kebapçılarda yapılan köfteler elbette lezzetlidir, ancak en özel köfte deneyimi kuşkusuz evde yapılan anne köftesinde saklıdır. Peki, bu eşsiz lezzetin sırrı nedir?Aşçıların sırrı ortaya çıktı. Köfteleri pişirirken sadece ortasına bir küp buz yerleştirmek yeterli. Bakın ne işe yarıyor… Izgarada köfte yaparken, köftenin üzerine bir adet buz koyarak pişirmeye başlayın. Evet, yanlış duymadınız! Bu basit ama etkili yöntem, etin kurumasını engelleyerek köftenizin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlıyor. Buzun et üzerindeki etkisiyle, köfteniz daha uzun süre sulu kalıyor ve lezzetini koruyor.