SUMAKLI KISIR TARİFİ
Sumaklı kısır malzemeler
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 5 dal taze soğan
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet domates (iç kısmı çıkarılmış)
Sos için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
SUMAKLI KISIR YAPILIŞI
Kısırı yapacağınız geniş kaba bulguru alın ve üzerine kaynar suyu dökün. Üzerini streç film veya bir bez ile örtün. Sumağı bir kasenin içine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıcak su dökün. Bulgurlar şişene kadar sumak da ekşisini suya bırakacaktır. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olmaları için güzelce karıştırın. Üzerine salçaları ve yağı ekleyin. Güzelce yoğurun. Başka bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Sumağın beklemiş suyunu kullanın.
Sosu bulgurlu karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın. Tadına bakarak baharatları damak tadınıza göre arttırabilirsiniz. Yeşillikleri güzelce yıkayıp, kuruladıktan sonra ince bir şekilde doğrayın ve kaba ekleyin. Domatesi de minik minik doğrayarak ekleyin. Hepsini bir spatula ile karıştırın. Servise hazır kısırı bir tabağa alın.