En çok sevilen beş çayı tariflerinden keklerin genellikle kabarmaması gibi bir sorunu vardır. Ayrıca oldukça kolay bir hamur işi olsa da yapışmaması ve kabartması için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Peki, keki en çok ne kabartır? Kekin kabarması için püf noktalar... Kekin iyi kabarması ve puf puf olması için fırının ayarı çok önemlidir. 180 derecelik fırını fansız ayarda çalıştırmak gerekir. Böylelikle kekin kabarması için püf noktalarından birini uygulamış olursunuz. Kekin kabarması için bu tüyo çok bilinmez. Tıpkı fırın sütlaç yapar gibi kek kalıbını su koyduğunuz tepsinin üzerine yerleştirin. Ancak kekin su almamasına dikkat edin. Böylelikle buharda pişen kek sünger gibi olacaktır. Kekin yumuşacık olması için un ve sıvı malzemelerin ölçülerine dikkat etmek gerekir. Eğer sıvı yağı fazla koyarsanız kek yumuşak ve sünger gibi olur. Unu daha fazla koyarsanız da kek daha tok bir görünümde olacaktır. Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor! Soğuk kullanılan malzemeler kekin kabarmasını önler. Bunun için tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır. Kabaran bir kek yapmada bir diğer önemli madde; şeker ve yumurtayı iyice çırpmak! Şekerin tamamen eridiğinden emin olana kadar çırpmalısınız. Toz şekerin içinde kaybolarak yumurta ile bütünleştiğini görene kadar mikser ile çırpmaya devam edin.