Hazırlamış olduğumuz supangleye piştikten sonra yarım bardak kadar çikolata parçası (mümkünse bitter) ekleyeceğiz. Bu şekilde daha çok yoğunlaşarak milföy katları arasında istediğimiz şekli verebileceğiz. Karışımı sıkma torbası yardımı ile milföyün üzerine sıkıp çilek yerleştireceğiz. Bu şekilde 3 kat hazırlayıp en son üzerine pudra şekeri serpip servise hazır hale getireceğiz. Şimdi tarif için malzemeleri ve adım adım yapılışı anlatmaya başlıyoruz.
SUPANGLELİ ÇİLEKLİ ÇITIR MİLFÖY KATLARI TARİFİ
MALZEMELER
- 5-6 adet çilek
- 1 dilim milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 3-4 yemek kaşığı kakao
SUPANGLE İÇİN MALZEMELER
Arda Türkmen'dan aldığımız özel supangle tarifimizin malzemeleri ise aşağıda gibi. Bu supanglemizin kıvamının yoğun olması gerekiyor. Dilerseniz 1 bardak sütle yapılan 1 paket hazır supangle karışımı kullanabilirsiniz. Ancak orijinal yoğun kıvamlı supangle tarifi için malzemelerimiz şu şekilde:
SUPANGLE İÇİN MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buğday nişastası (un vb. bir ürün değil, buğday nişastası olmalı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı bitter damla çikolata
- İsteğe göre: Dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar tereyağı (Tereyağı supangle'nın parlaklığını artırır ve daha yoğun bir kıvam almasını sağlar)