Ramazan'ın simgesi olan tatlılar arasında değerlendirilen güllaç, her sene oruç dönemine özel olarak ortaya çıkıyor. Sevilen ve hemen herkesin bayıla bayıla tükettiği bu mucizevi tatlı, pastanelerde de yerin alıyor. www.posta.com.tr Hazır gıda almak istemeyen, bu müthiş lezzetli tatlıyı evde yapmak isteyenler ise yana yakıla doğru ölçülere sahip bir tarif arayışı içerisine giriyor. İşte birebir ölçüleri ile pastanelerdeki lezzeti aratmayacak güllaç tarifi... 14 adet güllaç yaprağı7 su bardağı süt1 su bardağı toz şekerÇeyrek çay bardağı yenebilir gül suyu1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi / 1 su bardağı ince çekilmiş fındık veya Antep fıstığıÜzeri için2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı veya 1 kase iri dövülmüş fındık Güllacın yapımı için öncelikle sütü derin bir tencereye alarak kaynatın. 5 dakika kadar kaynamaya bıraktığınız süte toz şekeri ekleyin.Şekerle karıştırılmış sütü ocaktan alın ve karıştırarak toz şekerin iyice erimesini sağlayın. Son olarak; gül suyunu ilave edin. Ilınması için 2- 3 dakika kadar bekletin. Güllaç yapraklarını tepsinizin ölçüsüne göre büyük parçalar halinde kırın. Sonrasında tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın. Kaynatarak hazırlamış olduğunuz ve dinlenmeye bıraktığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın.İnce çekilmiş ceviz içi veya fıstığı güllaç yapraklarını yerleştirdikçe aralara serpin. Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tek tek tekrarlayın. İşlem sonrasında elinizde fazla kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine gelecek şekilde yavaşça dökün ve her bir yaprağın nemlendiğinden, sütü emdiğinden emin olun. Sonrasında güllacınızı 2 saat dolapta dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun!