Tadına doyum olmuyor, bir yiyen bir daha istiyor! Yapamam diyenlerin bile kolayca yapacağı çıtır çıtır pratik baklava tarifi

Baklava, Türk kültürü için büyük önem taşıyan bir lezzet olarak öne çıkıyor. Özellikle Ramazan ayının yarısını bitmişken herkesin aklında bayramda yapacağı tatlılar yer edinmeye başladı. Vazgeçilmezimiz olan baklavayı yapmak ise bir hayli emek ve zahmet gerektiriyor. Bir tarif var ki yapınca hem tadına doyum olmuyor hem de el açması baklavaya ayıracağınız vaktin yalnızca dörtte birini kullanarak hazırlamak mümkün oluyor. İşte dünyanın en pratik baklava tarifi!

El yapımı baklava, Orta Doğu ve Akdeniz mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Yumuşak katmanları ve tatlı şerbetiyle lezzetli bir deneyim sunar. İşte pratik bir baklava tarifi! www.posta.com.tr

MALZEMELER
- 2 paket milföy
- 250 gram tuzsuz tereyağı veya margarin (eritilmiş)
- 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık içi
ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu

HAZIRLIK
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için, bir tencerede su ve toz şekeri karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın.
- Milföyleri tezgaha serin. Toplu olarak birbirine bitişecek şekilde oklavayla 3 büyük yufka hamuru elde edin. Daha sonra bu yufkaları, erittiğiniz tereyağı ile fırça yardımıyla birlikte yağlayın.
- Yağlanmış yufkalardan ilkini tabana yerleştirin. İlk yufkayı yağladıktan sonra, üzerine ceviz veya fındık içini serpiştirin.
- Serpiştirirken yufkaları hafifçe bastırarak düzeltin. Daha sonra ikinci kat büyük milföy hamurunu bu hamurun üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Aynı işlemleri gerçekleştirerek bir kat hamur ve ceviz içi daha yerleştirin.

- En üst katmana yerleştirdiğiniz milföy hamurunun üstünü yağlayın.
- Keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz kalınlıkta baklava dilimleri kesin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin. Şerbetin her tarafına eşit şekilde yayılmasını sağlamak için spatula yardımıyla hafifçe bastırarak baklavanın içine çekmesini sağlayın.
- Baklavanın üzerini streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan baklavayı dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
- Bu pratik baklava tarifi ile evinizde lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Elbette ki tadına doyamasak da baklavanın fazlasının zarar olduğunu unutmadan, dengeli tüketime de özen gösterilmeli. Bayramda ağzınızın tadını kaçırmamak için bu pratik tarifi dengeli tüketmenizi öneririz. Afiyet olsun!