KIZARMIŞ TAVUK
Fritözde dış kabuğundan sıyrılarak kızartılan tavuk, besinsel değerini yitirmekle kalmaz aynı zamanda damar tıkanıklığını da artırır ve kalp sağlığını kötü etkiler.
ŞEKER: ÇAYLAR, KAHVELER ŞEKERSİZ OLSUN
Şekerin zararlı bir besin türü olduğunu aslında neredeyse herkes biliyor ancak tatlılara zaafı olan insanlar görmezden gelmekte kararlı. Fakat kalp krizini tetikleyen besinlerin başında geldiğini hemen belirtelim. Üstelik şeker, sadece kalp krizini tetiklemekle kalmıyor kanser riskini de artırmakta çünkü kanser hücrelerini besliyor. Ayrıca hafızayı da zayıflatıyor ve vücudun savunma sistemini güçsüzleştiriyor. Şekerin zararları saymakla bitmez…
PASTIRMA VE SOSİS
Kahvaltı sofralarının sevilen besinlerinden pastırma ve sosis de kalp sağlığı için oldukça zararlı. Bununla birlikte, hipertansiyonu tetikleyen sodyum da içerir.