TARÇIN İÇERDİĞİ MADDELER SAYESİNDE GÜÇLÜ TIBBİ ÖZELLİKLERE SAHİPTİR
Tarçın, bilimsel olarak Cinnamomum olarak bilinen ağaçların iç kabuğundan yapılan bir baharattır. İki ana tür tarçın vardır: Seylan tarçın, "Gerçek" tarçın olarak da bilinir, diğeri ise Cassia tarçınfır. Günümüzde daha yaygın olan ve insanların genellikle "tarçın" olarak adlandırdıkları tür.
Tarçın, tarçın ağaçlarının gövdeleri kesilerek yapılır. Daha sonra iç kabuk ve ardından odunsu kısımlar çıkarılır. Kuruduğunda, kıvrılan, tarçın çubukları adı verilen rulolar oluşturur. Bu çubuklar tarçın tozu oluşturmak için öğütülebilir. Tarçının kokusu ve tadı, bileşik sinnemaldehit oranı çok yüksek olan yağlı kısmından kaynaklanmaktadır. Bilim insanları, cinnamonun sağlık ve metabolizma üzerindeki güçlü etkilerin çoğundan sorumlu olduğuna inanmaktadır.