Ramazan ayı boyunca devam eden 2 öğün beslenme düzeninden normal beslenme düzenine geçişte yeme davranışlarının kontrol altında tutulması gerektiğini belirten Diyetisyen Aysun İpek Yılmaz, “Özellikle öğünleri azar azar artırmak gerekirken bayram geleneklerinin önemli parçası olan tatlılar, hamur işi gıdalar ve yemekler ile birlikte öğün içeriğinin hızla artması kaçınılmazdır” dedi.
Beslenme Diyet Uzm. Dyt. Aysun İpek Yılmaz, Ramazan sonrası beslenme konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
ÖĞÜN SAYISI KONTROL ALTINA ALINMALI
Ramazan ayı boyunca devam eden 2 öğün beslenme düzeninden normal beslenme düzenine geçişte yeme davranışlarının kontrol altında tutulması gerektiğini söyleyen Dyt. Aysun İpek, “Özellikle öğünleri azar azar artırmak gerekirken bayram geleneklerinin önemli parçası olan tatlılar, hamur işi gıdalar ve yemekler ile birlikte öğün içeriğinin hızla artması kaçınılmazdır. Öğün sayısı da kontrol altına alınmayıp sık sık yemek yendiğinde artık bayram sevinçlerinin yerini mide bağırsak problemleri ve ağrılı geçen günler alacaktır. Bazı beslenme yaklaşımlarını dikkate alarak bu sorunları yaşamadan ve istediklerinizi yiyerek bayramı sağlıkla, keyifle tamamlayabilirsiniz” diye konuştu.