Birçok hayvanın ciğeriyle farklı lezzetler elde etmek mümkün. Bu ciğerlerden birisi de tavuk ciğeri. Peki tavuk ciğeri nasıl yapılır? Birçok kişinin severek yiyeceği tavuk ciğeri tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı... Tavuk ciğeri malzemeler500-600 gram tavuk ciğeri2 adet kuru soğan4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı domates salçası1 adet dolmalık biber (kırmızı)Yarım demet maydanozTuzKarabiberKimyonPul biber İlk olarak tavuk ciğerlerinin fazla yağlı kısımlarını bıçak yardımı ile temizleyin.Tavuk ciğerlerini soğuk su dolu kap içerisinde 10 dakika beklettikten sonra, suyunu süzün.Ciğerlerin üzerini kuruladıktan sonra ortalarından iki parçaya bölün.Kuru soğanların kabuklarını soyup piyazlık şekilde doğrayın.Ardından kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp temizleyin ve ay şeklinde ince ince doğrayın.Maydanoz yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.Geniş bir tavanın içerisine zeytinyağını ekleyin ve kızdırın.Tavanın içerisine ilk olarak soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Daha sonra kırmızı biberleri de ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.Küçük parçalara ayırdığınız tavuk ciğerleri de tava ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.Ciğerlerin pişmesine yakın üzerine salça ve baharatları da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.Son olarak tavuk ciğerleri servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.