Tavuk suyu çorbasını sirke ile servis etmek gerekiyor. Böylelikle çorbanın şifası ikiye katlanıyor. Tavuk suyu çorbası yaparken sizler de mutlaka elma sirkesi ve limondan faydalanın. Tavuk suyu çorbası, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Sıcak çorba, tıkalı burun ve boğaz ağrısı gibi semptomları rahatlatır ve vücudunuzun enfeksiyonla savaşmasına katkı sağlar. Tavuk suyu çorbası, sindirim sistemi için kolayca sindirilebilen bir besin kaynağıdır. Sindirim sorunları olan kişiler için idealdir. Ayrıca, tavuk suyu çorbası, mide asidini azaltmaya yardımcı olur ve reflü semptomlarını hafifletir. Tavuk suyu çorbası, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olan birçok besin içerir. Özellikle tavuk kemikleri, bağışıklık sistemi için önemli olan mineraller ve amino asit barındırır. Tavuk suyu çorbası, cilt sağlığı için önemli olan kolajen üretimini destekler. Kolajen, cildinizi nemli tutar ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Tavuk suyu çorbası, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller içerir. Bu mineraller, kemiklerinizi güçlendirir ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltır. Tavuk suyu çorbasının iyileştirici özellikleri vardır. İçeriğinde bulunan glisin adlı amino asit, yaraların iyileşmesine yardımcı olur ve bağırsak sağlığını destekler. Malzemeler1 tane tavuk göğsü1 tane tavuk budu6 su bardağı su1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)2 diş sarımsakYarım havuç (rendelenmiş)1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuz1 çay bardağı tel şehriyeYarım çay kaşığı karabiber1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)Yarım limon İlk olarak sarımsak ve soğanı soyup yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı küçük olmayan parçalara bölerek sarımsak ile birlikte tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya bölebilirsiniz. Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyerek tencereyi ocağa alın. Tavuklar pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük parçalar halinde didin. Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk suyunu blenderdan geçirin. Sonuç olarak tavuk suyunun pürüzsüz bir kıvama ulaşması gerekiyor. Kaynayıp kıvamı tuttuğunda tavuk suyuna tel şehriye, rendelenmiş havuç ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şimdiden afiyet olsun.