TAVUKLU ŞİŞ MANTI TARİFİ
Tavuklu şiş mantı malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü,
- 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt,
- 3 adet yufka,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Yarım çay kaşığı toz acı biber,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı nane,
- Yarım çay kaşığı toz biber
- Bir çay kaşığı pul biber
- Tavuklar küp küp doğranır.
- Tereyağı ve sıvı yağ eklenen tavada tavuklar pişirilir.
- Pişirilen tavuğa, toz biber, tuz ve karabiber eklenir.
- Tavuk piştikten sonra ocaktan alınır. Bu aşamadan sonra yufka hazırlanmasına geçilir.
- Yufkalar şişlerin enine olacak şekilde kesilir.
- Şiş yardımıyla yufka rulo haline getirilir.
- Yapışması için sonunda fırça ile su sürülerek kapatılır.
- Şiş yufka rulosunun içinden çekilerek çıkartılır.
- İçi boş klan yufkalar bir parmak genişliğinde kesilir.
- Sonra yufkalar kızgın yağ içerisinde altın sarısı renk tonuna dönene kadar kızartılır.
- Kızarmış yufkalar bir tabağa alınır. Üzerine çırpılmış yoğurt, sotelenmiş tavuk serilir.
- Son olarak da tereyağında kızartılan nane, pul biber ve toz biber üzerinde gezdirilerek servise hazır hale gelir.