Tekirdağ'da hasadı başladı! Tarladan alınan mahsul kapanın elinde kalıyor, kilosu 20 TL'den satılıyor

Ata tohumu kullanılarak elde edilen mahsul alınmaya başladı! Tekirdağ'da hasadı başlayan mahsul, tarlada kapanın elinde kalıyor. Her derdin şifa kaynağı olarak görülen gıda, pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. İşte şifalı sebze hakkında merak edilenler...

Tekirdağ'daki tarlalarda, ata tohumu ile üretilen tescilli mahsul alınmaya başladı! Doğal şifa kaynağı olarak öne çıkan o gıda pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Peki, Tekirdağ soğanının faydaları nelerdir? Tekirdağ soğanı nasıl kullanılır? İşte Tekirdağ soğanı hakkında her şey...

5 BİN 430 TON REKOLTE BEKLENİYOR!
- Bu yıl Tekirdağ'da 4 bin 630 dekarda ekilen tescilli Tekirdağ soğanından 5 bin 430 ton rekolte bekleniyor. Hasat eylül ayına kadar devam edecek.
- Üretici Günal Deveci, AA muhabirine soğanda verimli bir hasat dönemi beklediklerini söyledi.
- Tekirdağ soğanının geleneksel yöntemlerle üretildiğini aktaran Deveci, coğrafi işaretle birlikte Tekirdağ soğanının kıymetinin daha anlaşılır hale geldiğini ifade etti.

BABADAN KALAN TOHUMLARI KULLANIYORUZ!
Deveci, Tekirdağ soğanını başta İstanbul olmak üzere çevre illere sattıklarını belirterek, "Tohum, ata tohumu. Babam öldü ama 1940'tan bu yana soğancılık yapılıyordu. Hala o tohumu kullanıyoruz. Burada herkeste bu döngü vardır. Herkesin tohumu devam etmektedir." dedi.
Tekirdağ soğanının yüzde 85 kuruluğa sahip olduğunu vurgulayan Deveci, bu özelliğinin onu değerli kıldığını aktardı.

SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?
- Soğan, anti-enflamatuar bileşikler içeriyor ve bu özellikleri sayesinde vücutta iltihaplanmayı azaltıyor.
- İçeriğinde bulunan antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önlüyor ve genel sağlığı destekliyor.
- Soğan, kalp sağlığını destekleyebilecek bileşikler içeriyor. Özellikle kükürt bileşikleri ve flavonoidler kalp-damar sağlığı için faydalı olabiliyor.

- Bazı araştırmalar, soğanın kan şekerini düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu özellik özellikle diyabet yönetiminde önemli bir rol üstleniyor.
- Soğan, bağışıklık sistemini güçlendirebilecek prebiyotik lifler de içerebiliyor. Antimikrobiyal özellikleri de bulunuyor ve bu da enfeksiyonlara karşı üst düzey korunma sağlıyor.
- Gerçekleştirilen çalışmalar, soğanın kanser riskini azaltabileceğini gösteriyor. Özellikle mide, kolon ve prostat kanseri riskini azaltma potansiyeli üzerine araştırmalar devam ediyor.

SOĞAN KAVURMASI TARİFİ
Soğan kavurması malzemeler
- 4 adet büyük kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 5 adet yumurta
- Biraz kaşar peyniri rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ

SOĞAN KAVURMASI NASIL YAPILIR?
- Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları ve sarımsakları kısık ateşte soteleyin.
- Kabuklarını doğrayıp minik doğranmış domatesleri de ilave edip sotelemeye devam edin.
