Eğer sade pirinç pilavı yerine biraz değişiklik yapmak isterseniz tel şehriyeli pirinç pilavı yapabilirsiniz. Klasik pilav yapılışından hiç de fark olmayan bu pilavı özellikle tavuk yemeklerinin yanında, mercimek çorbası ve fırında tavuk ile servis edebilirsiniz. Peki tel şehriyeli pilav tarifi nasıldır, malzemeleri nelerdir? İşte tel şehriyeli pilav tarifi. Yarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç 1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağı Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun. Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin. Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin.