TRABZON YAĞLAMASI TARİFİ
Trabzon yağlaması malzemeler
Hamur için
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 instant maya
- Ilık su
- Alabildiğine un
- Kaşarlı malzeme
- Rende kaşar
- Yumurta
Üzeri için
TRABZON YAĞLAMASI YAPILIŞI
- Hamur malzemelerimizi ekleyerek ele yapışan bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurun.
- Ardından üstünü kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra hamuru iki eşit parçaya ayırıp elinizle açın.
- İç harcının dışarı akmaması için hamurun kenarlarını içe doğru katlayın.
- Pidenin pişeceği yuvarlak tepsiyi unlayıp açılan pide hamurun içine yerleştirin.
- İç harcı oluşturmak için peynirleri karıştırın.
- Sonrasında harmanlanan peynirlere su katıp açılan pidenin içerisine eşit bir şekilde yayın.
- Peynirlerin üstüne margarini parçalara ayırarak koyun.
- İki adet yumurtadan elde edilen yumurta sarılarını pidenin kenarlarına sürün.
- 220 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 30 saniye önce üstlerine birer yumurta kırın.