Su teresi, kalp hastalığı ve çeşitli kanser türleri riskini azaltabilecek miktarda antioksidan içerir.Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum yönünden zengin olan su teresi, kemik sağlığı için de oldukça önemlidir. Su teresi oksidatif strese yol açan zararlı moleküller olan serbest radikallere karşı koruma sağlar. Yüksek enerji veren su teresi, yapılan araştırmalarda 47 sebze arasından en besleyici sebze olarak belirlendi. Su teresi; A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra folat, kalsiyum ve demir bakımından da oldukça zengindir. Uzmanlar su teresinin, lahananın sahip olduğu faydaları bile çok rahat bir şekilde geçtiğini belirtiyor. Özellikle Trakya bölgesinde çok yaygın olan su teresi, bildiğimiz tereden farklıdır. Pek çok kişi su içerisinde yetişen bu bitkinin toprakta yetişen tereden çok daha lezzetli olduğunu dile getiriyor. A, C ve K vitamini açısından zengin ve iyi bir folat, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum kaynağı olan maydanoz, ödem atımından yağ yakımına kadar pek çok sürece destek oluyor. Maydanoz, kan pıhtılaşması ve kemik sağlığı için gerekli olan K vitamini açısından da zengindir ve muhteşem bir A vitamini kaynağıdır. Pancar yaprağı; bol miktarda lif, demir, karotenoid, antioksidan, C vitamini ve potasyum içerir. Tüketimi yaygın olmayan pancar yapraklarını, salatalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Pancar yaprakları, A vitamini ile yüklüdür ve ıspanaktan daha fazla demir içerir. Deniz yosunu; mineraller, vitaminler ve antioksidan bakımından çok zengindir, hatta kemik suyuna harika bir vegan alternatif olabilir. İyot içeriği yüksek olan ve tiroid fonksiyonunu olumlu yönde etkileyen nadir gıdalardan biridir. Ancak tüketirken yosunların ağır metal ve kimyasalları kolayca emebileceği olasılığını da unutmayın. Mutfaklarımızdan eksik olmayan sarımsak; antimikrobiyal, antiviral ve antifungal özelliklerinden dolayı hastalıklar ve enfeksiyonlar ile savaşır. Sarımsak, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi kalp-damar hastalıkları için de kullanılan popüler bir takviyedir. Sarımsağın içerisindeki 'allisin' maddesini etkin hale getirmek ve tüm faydalarından yararlanmak için pişirmeden veya yemeden önce sarımsağı mutlaka ezin.