Bireysel ihtiyaçların farklılaşması beslenme düzenlerinin de çeşitlenmesine neden oluyor. Yurt dışından gelen ve farklı beslenme türlerini inceleme fırsatı bulan turistler ise sütten 30 kat fazla kalsiyum içeren besinlere yöneliyor. Birbirinden farklı gıdalar arasında bir tanesi var ki sütten 30 kat fazla kalsiyum içeriyor, vücudu vitamin ve mineral deposu yapıyor. İşte turistlerin kapış kapış aldığı o besin... Süzme yoğurt, düşük yağlı veya yağsız olarak tercih edilebiliyor olsa da yüksek miktarda protein içeriyor. Protein, bireylerde kas gelişimi ve tamirinde önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle düzenli olarak süzme yoğurt tüketen bireylerin protein açısından zengin bir vücuda sahip oldukları söylenebiliyor. Son derece iyi bir probiyotik kaynağı olan süzme yoğurt, sindirim sistemi sağlığını destekleyen yararlı bakterileri içermesiyle öne çıkıyor. Bu bakteriler, bağırsak florasını dengeleyerek vücudu çeşitli hastalıklara karşı koruyor. Süzme yoğurt, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum bakımından son derece zengin bir besindir. İçeriğinde bulunan yüksek oranda kalsiyum sayesinde kemiklere güç kazandırıyor ve sağlam bir yapıya sahip olmalarına katkıda bulunuyor. Normal yoğurda göre daha az laktoz içeren süzme yoğurt, laktoz intoleransı olan kişiler için daha kolay sindirilebilir özellik taşıyor. Bu yönüyle pek çok kişi tarafından kolayca tercih edilebiliyor. Yüksek protein içeriğine sahip olan süzme yoğurt, tokluk hissi sağlıyor. Bu durum kilo kontrolü sağlamak açısından son derece avantajlı görülüyor. Açlık süresini uzatarak vücudun dengeli bir beslenme düzenine sahip olmasına katkıda bulunuyor. İçerdiği protein ve düşük yağ oranı sayesinde metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Bu durum kilo yönetimine yardımcı olmasını sağlıyor. Metabolik faaliyetlerin hız kazanmasına yardımcı ve besin değeri son derece zengin olduğu için pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. 1 kase süzme yoğurt1 litre su3 yemek kaşığı sıvı yağ1 diş sarımsak1 adet yumurta (İsteğe bağlı)3 yemek kaşığı toz tarhanaTuz ve dilediğiniz baharatlar Tarhanaları bir miktar soğuk su içerisinde bekleterek önden kabarmasını sağlayın.Tencerenize yağı ve tuzla ezilmiş sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurunÜzerine soğuk suyu ve tarhanayı ekleyin.Tüm tarhanalar eriyip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu esnada yoğurt ve yumurtayı çırpıp terbiye hazırlayın. Dilerseniz sadece süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.Kaynayan çorbadan ilave ederek ılıştırdığınız yoğurdu tencereye ekleyin. Bu aşamada tuzu ilave edip, yeniden karıştırıp bir taşım daha kaynatın.Dilerseniz çorbanıza haşlanmış nohut ve tereyağında kavrulmuş kuru nane de ekleyebilirsiniz.