Turistler kapış kapış alıyor! Sütten 30 kat daha fazla kalsiyum içeriyor, vücuda tek seferde vitamin ve mineral depoluyor, kemikleri beton gibi yapıyor

Turistleri mest eden ve Türkiye'de sıklıkla tüketilen pek çok besin türü bulunuyor. Bu besinlerin bir kısmı vücuda vitamin ve mineral depolarken bir kısmı protein kaynağı görevini üstleniyor. Bir besin var ki turistler kapış kapış alıyor ve sütten 30 kat daha fazla kalsiyum içeriyor! İşte vücuda tek seferde vitamin ve mineral depolayan o besin...

Bireysel ihtiyaçların farklılaşması beslenme düzenlerinin de çeşitlenmesine neden oluyor. Yurt dışından gelen ve farklı beslenme türlerini inceleme fırsatı bulan turistler ise sütten 30 kat fazla kalsiyum içeren besinlere yöneliyor. Birbirinden farklı gıdalar arasında bir tanesi var ki sütten 30 kat fazla kalsiyum içeriyor, vücudu vitamin ve mineral deposu yapıyor. İşte turistlerin kapış kapış aldığı o besin...

YÜKSEK ORANDA PROTEİN İÇERİYOR
Süzme yoğurt, düşük yağlı veya yağsız olarak tercih edilebiliyor olsa da yüksek miktarda protein içeriyor. Protein, bireylerde kas gelişimi ve tamirinde önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle düzenli olarak süzme yoğurt tüketen bireylerin protein açısından zengin bir vücuda sahip oldukları söylenebiliyor.

TAM BİR PROBİYOTİK KAYNAĞI!
Son derece iyi bir probiyotik kaynağı olan süzme yoğurt, sindirim sistemi sağlığını destekleyen yararlı bakterileri içermesiyle öne çıkıyor. Bu bakteriler, bağırsak florasını dengeleyerek vücudu çeşitli hastalıklara karşı koruyor.

KALSİYUM ZENGİNİ OLMASIYLA DA BİLİNİYOR!
Süzme yoğurt, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum bakımından son derece zengin bir besindir. İçeriğinde bulunan yüksek oranda kalsiyum sayesinde kemiklere güç kazandırıyor ve sağlam bir yapıya sahip olmalarına katkıda bulunuyor.

LAKTOZ ORANINA DİKKAT EDENLER İÇİN UYGUN!
Normal yoğurda göre daha az laktoz içeren süzme yoğurt, laktoz intoleransı olan kişiler için daha kolay sindirilebilir özellik taşıyor. Bu yönüyle pek çok kişi tarafından kolayca tercih edilebiliyor.

TOKLUK HİSSİ VERİYOR
Yüksek protein içeriğine sahip olan süzme yoğurt, tokluk hissi sağlıyor. Bu durum kilo kontrolü sağlamak açısından son derece avantajlı görülüyor. Açlık süresini uzatarak vücudun dengeli bir beslenme düzenine sahip olmasına katkıda bulunuyor.

METABOLİZMAYI DESTEKLİYOR
İçerdiği protein ve düşük yağ oranı sayesinde metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Bu durum kilo yönetimine yardımcı olmasını sağlıyor. Metabolik faaliyetlerin hız kazanmasına yardımcı ve besin değeri son derece zengin olduğu için pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

SÜZME YOĞURTLU TARHANA TARİFİ
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta (İsteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- Tuz ve dilediğiniz baharatlar

SÜZME YOĞURTLU TARHANA NASIL YAPILIR?
- Tarhanaları bir miktar soğuk su içerisinde bekleterek önden kabarmasını sağlayın.
- Tencerenize yağı ve tuzla ezilmiş sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine soğuk suyu ve tarhanayı ekleyin.

- Tüm tarhanalar eriyip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Bu esnada yoğurt ve yumurtayı çırpıp terbiye hazırlayın. Dilerseniz sadece süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.
- Kaynayan çorbadan ilave ederek ılıştırdığınız yoğurdu tencereye ekleyin.
