Çoğunuz tarhanayı pişirirken topaklanmadan şikayetçi olursunuz. Topaklanan tarhananın lezzeti bozulabilir. Bu nedenle, tarhanayı doğru pişirmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Tarhananın faydalarını ve pişirmek için püf noktalarına gelin birlikte bakalım. Tarhana tam bir vitamin deposudur. Bu özelliği ile bağışıklığı güçlendirir. Soğuk algınlığına iyi gelir ve bulaşıcı hastalıklardan korur. Tarhana oldukça doyurucudur. Tok tutar. Diyet yapan ve formunu koruyan kişiler güvenle beslenme listesine tarhana çorbası ekleyebilir. Sindirim sistemini düzenleyen tarhana bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Böylece mide rahatsızlığı problemlerinizin önüne geçebilir. Vücutta biriken ödem ve toksinleri atar. Beyin sağlığını koruyabilir. Hafıza problemlerine iyi gelebilir. Alzheimer hastalığını önleyebilir. Tarhana çorbası vücutta bulunan tuzun atılmasını sağlayabilir. Özellikle diyet hastalarına bu nedenle iyi gelebilmektedir. Tarhana yapımı oldukça kolaydır. Ancak bazı püf noktalarında dikkat etmekte fayda var. Tarhana çorbası yapmak için öncelikle bir tencereye su konulur ve kaynatılır. Ardından, tarhana yavaş yavaş suya eklenir ve karıştırılır. Bu aşamada, tarhananın topaklanmaması için sürekli karıştırılması gerekiyor. Ayrıca, tarhananın suya yavaş yavaş eklenmesi de önemlidir.Eğer birden fazla tarhana eklenirse topaklanma riski artar. Tarhana çorbasının doyurucu olması için ise içine eklenen malzemeler oldukça önemlidir. Et suyu veya tavuk suyu gibi protein kaynakları çorbanın lezzetini artırırken aynı zamanda doyurucu bir özellik de kazandırır. Ayrıca, sebzeler de çorbanın besleyici değerini artırır. Patates, havuç veya kereviz gibi sebzeler tarhana çorbasına eklenebilir. Anadolu’nun en sevilen şifa deposu kolay Tarhana Çorbası tarifine yer verilmiş. İşte o tarif;Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler4 yemek kaşığı toz tarhana1 yemek kaşığı kuru nane7 su bardağı su1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 diş sarımsak (ezilmiş) Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesine alın. Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın. Bu sırada geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın. Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın.Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin, ardından tuzunu da ekleyin ve karıştırın. Kalan 5 su bardağı suyu ve tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak koyulaşana dek pişirin.Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.