Prof. Dr. Karabulut, turşu ve konserve olarak da tüketildiği gibi soğanla kavrularak, süzme yoğurt üzerine içine kırmızı, kara biber ve sumak ile saf zeytinyağı ile kavrularak da servisi oldukça lezzetli olan meleocan otunun Tükrük bezini de çalıştırdığını dile getirdi.
VÜCUTTAKİ İLTİHABI SÖKÜYOR
Sağlık alanında özellikle gribal enfeksiyonlarda etkili olan diken otunun ter attırdığını ve kan temizleme özelliğinin de bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “Romatizma ve iltihap söktürücü özelliği de vardır. Kanseri önlemede özellikle ilk çıkan mahsuller kullanılır.
Melocan otu, genel olarak filizleri, kökleri ve çiçekleri kullanılarak bilinen bir bitki türüdür. Kan temizleyici özellikleri sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına yardımcı olur.