Olgun haliyle tüketildiğinde insan sağlığı için bulunmaz bir nimet olan ackee, içi açılmadan yendiğinde ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Bilinçli şekilde tüketildiğinde sindirim sorunlarına derman olan ackee meyvesi, lif açısından da oldukça zengin. Yeterli lif alımı, insülin duyarlılığını artırmaya, tip 2 diyabet riskinizi düşürmeye ve kilo kaybını desteklemeye yardımcı olabilir. Bağırsak iltihaplanmalarını ortadan kaldıran ackee, şişkinlik ve kabızlığı önlüyor. Kötü kolesterolü yok eden meyve, kan şekerindeki ani yükselmeleri önlemeye de yardımcı olur. Healtiersteps yazarları, potasyum açısından zengin olan meyvenin, damar genişlemesi sağlayarak kan damarı hasarı riskini azalttığını belirtti. Böylelikle vücuttaki kan, çok daha kolay pompalanıyor. Tansiyon problemlerinde etkili olan ackee, yüksek demir oranıyla vücuda dengeli oksijen dağılımını sağlıyor. Ackee, Afrika tıbbında da yüzyıllardır yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılan bir meyve. A,C ve E vitamini bombası olan meyve; mesane, rahim ağzı, akciğer ve lenfoma gibi kanser türlerinin riskini azaltabilir. Acke meyvesinin ağacı kürek ve fıçı yapımında kullanılıyor. Meyvenin çiçeklerinden ise parfüm üretiminde yararlanılıyor. Parazitlerin öldürülmesini sağlayan ilaçların yapımında da kullanılan ackee, bahçe dekoresyonında da önemli bir yer taşıyor. Jamaika'da balıkla beraber tüketilen bu meyve, halk tarafından günün her öğününde tüketilebiliyor. Ackee meyvesi lif açısından çok zengindir. Sindirimi kolaylaştırarak bağırsak ve midede sindirim ve boşaltımın kolaylaşmasını sağlar. Şişkinlik, kasılma, kabızlık ve bağırsak iltihaplanmalarını ortadan kaldırabilir. Kötü kolesterolü yok ederek kalp sağlığına iyi gelir. Yemeklerde kullanmanın yanı sıra Ackee’nin orijinal kullanımlarından biri de yaygın hastalıkların etkilerinin azaltılmasıdır. Meyve harika bir bağışıklık sistemini güçlendiren, çeşitli hastalıklara karşı koruyan vitamin C deposudur. Diyetinize ackee meyvesini dahil etmek bazı hazırlık adımları gerektirir, ancak süreç aşırı karmaşık değildir. Bu besleyici meyvenin tadını çıkarmak için bu basit talimatları izleyin: Ackee meyvesinin etindeki siyah tohumları çıkarın. Etin her bir parçasında bulunan kırmızı astarı atın. Etli kısmı su ile iyice durulayın. Durulanmış ackee meyvesini pişirmeden önce iyice süzün.Bu adımları takip ederek ackee meyvesinin çeşitli lezzetli tariflere dahil edilmeye hazır olmasını sağlayabilirsiniz.