Parazitlerin öldürülmesini sağlayan ilaçların yapımında da kullanılan ackee, bahçe dekoresyonında da önemli bir yer taşıyor.
Jamaika'da balıkla beraber tüketilen bu meyve, halk tarafından günün her öğününde tüketilebiliyor.
Ackee meyvesi lif açısından çok zengindir. Sindirimi kolaylaştırarak bağırsak ve midede sindirim ve boşaltımın kolaylaşmasını sağlar. Şişkinlik, kasılma, kabızlık ve bağırsak iltihaplanmalarını ortadan kaldırabilir. Kötü kolesterolü yok ederek kalp sağlığına iyi gelir.
Yemeklerde kullanmanın yanı sıra Ackee’nin orijinal kullanımlarından biri de yaygın hastalıkların etkilerinin azaltılmasıdır. Meyve harika bir bağışıklık sistemini güçlendiren, çeşitli hastalıklara karşı koruyan vitamin C deposudur.