Türkiye'de kıymetini bilen yok ama dünyanın en zengin demir deposuymuş! Potasyum, folat, C vitamini ne ararsan onda! Tabak tabak yiyince vücuda mineral yüklüyor

Sağlığımız için faydaları saymakla bitmeyen çeşitli sebze ve meyveler bulunuyor. Bir sebze var ki ülkemizde kıymetini aslında kimse bilmiyor ama dünyanın en zengin demir deposuymuş. Faydaları say say bitmeyen, her tabağı vitamin yükleyen o besin bakın neymiş...

Deniz börülcesi, sağlığa birçok fayda sağlayan bir sebzedir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde sevilerek tüketilen bu besin, sağlığımıza sağlık katar. İşte deniz börülcesinin sağlık açısından faydaları! www.posta.com.tr

YÜKSEK BESİN DEĞERİ
Deniz börülcesi, düşük kalorili olmasına rağmen, lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Özellikle A vitamini, C vitamini, K vitamini, folat, demir ve potasyum içerir. Göstermiş olduğu bu vitamin zenginliği sayesinde vücuda çeşitli vitaminler yükleyen börülce hem sindirimi kolay olan hem de doyurucu yapısı ile de dikkat çeker.

ANTİOKSİDAN DOLU
Bu mucize bitki, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyan antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, hücresel hasarı önler ve yaşlanmayı geciktirir.

DÜŞÜK KALORİLİ VE LİFLİ
Kilo kontrolüne yardımcı olmak için ideal bir sebzedir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, lif açısından zengin olduğu için tokluk hissini artırır ve sindirimi destekler.

KAN BASINCINI DÜŞÜREN POTASYUM ZENGİNİ
Potasyum içeriği nedeniyle, deniz börülcesi kan basıncını düşürebilir. Potasyum, kan damarlarının genişlemesini teşvik eder ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.

KEMİK SAĞLIĞI DESTEKÇİSİ
Deniz börülcesi, K vitamini içeriği sayesinde kemik sağlığını destekler. K vitamini, kemiklerde kalsiyumun düzenlenmesine yardımcı olur ve osteoporoz riskini azaltır.

SİNDİRİME YARDIMCI
Sebze, içerisinde sindirimi önemli ölçüde destekleyen lifler içerir. Bu lifler, bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirim sistemi sağlığını iyileştirir. Bu sayede kabızlığın da önlendiği görülebilir.

GÖZ SAĞLIĞI KORUYUCU
A vitamini bakımından zengin olan deniz börülcesi, göz sağlığını korumaya yardımcı olur. A vitamini, gözlerdeki hücreleri yeniler ve görme fonksiyonunu destekler.

KAN ŞEKERİ KONTRALÖRÜ
Deniz börülcesi, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Bu özelliği, diyabet riskini azaltmaya ve kan şekeri seviyelerini stabil tutmaya yardımcı olabilir.

Deniz börülcesi, besleyici bileşenleriyle dolu olan sağlıklı bir sebzedir. Düşük kalorili olması ve birçok sağlık faydası sunması nedeniyle, çeşitli yemeklerde kullanılarak sağlıklı bir diyetin parçası haline getirilebilir.

DENİZ BÖRÜLCESİ NASIL PİŞİRİLİR?
Severek yediğimiz deniz börülcesi, farklı pek çok şekilde pişirilebilir. Fırınlama, haşlama, kızartma gibi çeşitli şekillerde pişirilen deniz börülcesinden maksimum verim alabilmek adına buharda pişirme metodunun tercih edilmesi önerilir.

Buharda kısa bir süre pişirilen ve hafif diri bırakılan deniz börülcesi, daha sonra 2 yemek kaşığı doğal soğuk sıkım zeytinyağı, çeşitli baharatlar ve domates ile karıştırılarak tüketilebilir. Afiyet olsun!