Güneydoğu Asya'nın yerel mutfağında salak pondoh, çeşitli yemeklerde ve tatlılarda kullanılır. Ayrıca, taze olarak tüketildiği gibi meyve suları, smoothie'ler veya salatalarda da tercih edilir. Egzotik ve besleyici özellikleriyle salak pondoh, tropikal meyveler arasında önemli bir yere sahiptir.
YILAN MEYVESİNİN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR
Nem: 81.29 gram.
Protein: 0.69 gram.
Toplam karbonhidrat: 17.11 gram.
Lif: 16.55 gram.
Yağ: 0.34 gram.
Fosfor: 1169 miligram/kilo.
Potasyum: 1339 miligram/kilo.
Kalsiyum: 220 miligram/kilo.
Magnezyum: 607 miligram/kilo.
Demir: 12 miligram/kilo.
Çinko: 104 miligram/kilo.
C vitamini: 400 miligram/kilo.
B2 Vitamini: 6.32 miligram/kilo.
Niasin: 240 miligram/kilo.
B1 Vitamini: 20 miligram/kilo.