Kavunlarımız yurt içinde satışa sunulmaktadır. Zaten geç hasat edildiği için yurdun büyük bir bölümünde hasadı biten kavun üretimi bizim Kırkağaç'ımızda yeni başlamış oluyor. Bu da Allah'ın bizim coğrafyamıza vermiş olduğu bir lütuf. Dayanıklılığıyla, lezzeti, aroması ve lif yapısıyla meşhur olan Kırkağaç kavunumuzu Allah nasip ederse Ağustos'ta sofralarınıza göndereceğiz. Türkiye'de belki de ata tohumuyla üretimi yapılan tek ürün Kırkağaç kavunudur. Bakın burada dikkatinizi çekmek istiyorum. Bizim kavunlarımız daha hala ata tohumuyla üretiliyor. Düşük verim almamıza rağmen, daha düşük verim alacağımızı bilmemize rağmen biz hala hibrit tohuma geçmedik. Bende zaman zaman hibrit tohuma geçelim, daha çok verim alabiliriz diye söylememe rağmen çiftçilerimiz ata tohumunda ısrar ediyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Genleriyle oynanmamış, genetiğiyle oynanmamış, yüzyıllar öncesinde nasılsa hala aynı tekniklerle tohum alınıyor, aynı tekniklerle tohum ekiliyor. O yüzden Türkiye'de ata tohumu ile üretilen tek ürün diyebilirim Kırkağaç kavununa. Bu da önemli bir özellik. İnşallah ağustos ayında sofralarınızda olacak” dedi.