Türkler kıymetini bilmiyor ama Japonların favorisi! Avuç avuç yiyince vücuda demir ve kalsiyum yükleyip kansızlığı önlüyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor!

Uzun bir ömür sürmek için faydalı, doğa tarafından bizlere sunulan pek çok besin kaynağı bulunuyor. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese de uzmanlar her türlü derde şifa olacak o besine özellikle işaret ediyor. Hemen herkesin evinde olan, gözümüzün önündeki o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...

Kuru üzüm, üzümün kurutulmuş ve çekirdeksiz hali olarak biliniyor ve yüzyıllardır insanlar tarafından tüketiliyor. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu kuru meyve, birçok sağlık faydası sunuyor. www.posta.com.tr

Diyetisyenlerin ve uzman doktorların sık işaret ettikleri yemişlerden olan kuru üzüm, yüzyıllardır sık tercih edilen bir şifa kaynağı. Bu mucize besini vitamin değerlerini karşılamak, kilo vermek, kanserden korunmak ve daha farklı pek çok faydalı neden için yüzyıllardır tüketiyoruz. Peki, kuru üzümün faydaları nelerdir? İşte kuru üzümün sağlığımız üzerindeki faydaları!

LİF ZENGİNİ, KABIZLIĞI ÖNLÜYOR
Kuru üzüm, lif açısından zenginlik gösteriyor. Lif, sindirim sistemini düzenliyor, kabızlığı önlüyor ve bağırsak sağlığını destekliyor. Aynı zamanda tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı olabiliyor.

ANTİOKSİDANLARLA DOLU
Antioksidanlar açısından da zengin olan kuru üzüm, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltıyor ve genel olarak sağlığı korumaya yardımcı oluyor.

KEMİK SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
Kuru üzüm, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller açısından da bolluk gösterebiliyor. Bu mineraller kemik sağlığını destekliyor, kemik yoğunluğunu artırıyor ve osteoporoz riskini azaltarak her türlü kemik sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor.

İYİ BİR ENERJİ KAYNAĞI
Bu mucize besin, doğal bir enerji kaynağı olarak da değerlendirilebiliyor. İçerdiği doğal şekerler ve karbonhidratlar sayesinde hızlı bir enerji artışı sağlıyor. Özellikle sporcular ve aktif bireyler için harika bir atıştırmalık olarak değerlendirilen kuru üzüm sayesinde kan şekerini dengeleyecek sağlıklı şeker alımı sağlanabiliyor.

KAN ŞEKERİ KONTROLÜ SAĞLIYOR
Bazı araştırmalar, kuru üzümün kan şekerini istenilen seviyelere getirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. İçerdiği lif ve polifenoller sayesinde kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutabiliyor.

YOĞUN DEMİR İÇERİĞİ
Kuru üzüm, demir açısından en zengin besinlerin başında geliyor. Bu da vücuttaki demir eksikliğini önlemeye, enerji seviyelerini artırmaya ve kansızlık riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Doktorlar özellikle anemi gibi risklerle karşı karşıya olanlar için kuru üzüm, kuru erik gibi doğanın mucizesi meyveleri öneriyor.

SİNDİRİM DESTEKÇİSİ
Japonların favorisi olan kuru üzüm, sindirim sistemi sağlığını destekleyen prebiyotik lifler içeriyor. Bu lifler, bağırsaklardaki sağlıklı bakteri dengesini koruyor ve sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor.

Kuru üzümün bu sağlık faydalarından tam olarak yararlanmak için günlük beslenme düzeninizde düzenli olarak tüketmeniz gerekiyor. Ancak, porsiyon kontrolüne dikkat etmek önem taşıyor, çünkü kuru üzüm yüksek miktarda doğal şeker içeriyor. Meyve kurusu alırken katkı maddesi içermeyen organik ve doğal olanları tercih etmek de büyük önem taşıyor.