Ü harfi ile başlayan hayvan isimleri - Ü ile başlayan hayvan adları nelerdir?
"Ü" harfi Latin alfabesinden dilimize geçmiş bir harftir. Alfabemizin yirmi altıncı sırasında yer alır. Türk alfabesinden başka pek çok dilde de kullanılır. Azerice, Tatarca, Uygurca, Macarca, Almanca gibi dillerde kullanılmaktadır. Bazı dillerde "y" sesini, bazı dillerde ise "u" sesini temsil etmektedir. İlk olarak "y" sesini telaffuz etmek için Almanca 'da kullanılmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
02 Şubat 2023 , Perşembe 14:14
Yeni öğrenenlere "ü" harfi dik temel yapılı olarak tanıtılır. İlk başta dilimizde çok kullanılmayan bir harf olarak düşünülebilir. Ancak Latince’den geçmesi sebebiyle pek çok kelimede bulunur.
Haberin Devamı
Ü HARFİ İLE BAŞLAYAN HAYVAN İSİMLERİ
Oyunlarda, etkinliklerde ya da bulmacalarda "Ü" harfi ile sorulan soru cevapları hemen akla gelmeyebilir. Ancak Latince kökenli olduğu için pek çok kelime artarak "ü" sesini içerebilir. Ama dilimizde hayvan isimleri açısından çok fazla sayıda seçenek bulunmaz. Her cümlede fazla kullanılan popüler bir harf değildir.
Ü İLE BAŞLAYAN HAYVAN ADLARI NELERDİR?
- Üvez: Bir sinek türüdür. Küçük ve çok daha küçük boyutta olanları vardır. Isırma özellikleri yoktur. İnsanlardan daha çok yiyecek ve hayvanların üzerinde gezinmeyi tercih ederler. Çok küçük boyutta olanlar genellikle sürü halinde dolaşırlar. Ülkemizde her bölgede sıklıkla rastlanabilir.
- Üveyik: Bir güvercin türüdür. Göçmen türden oldukları için Türkiye'ye bahar aylarında taşınırlar. Kanatlı ve otçul yaşayan bir hayvan türüdür. Genellikle Akdeniz, Avrupa ve Batı Asya'da yaşarlar. Ülkemizde en çok Trakya bölgesinde bulunurlar.
- Üç Benekli Gurami Balığı: Birkaç farklı renkli olanı vardır. En çok mavi ve gümüş renklilerdir. En çekici yanları yüzgeçlerinin farklı renkte olmasıdır. Aynı anda birkaç farklı benekleri olabilir. Ortalama boyları büyüdüklerinde 14-15 cm kadar olabilir. Yetişme aşamasında üreme yaşlarına geldiklerinde renkleri daha koyu olur.
- Üzgün Balığı: En çok ılık hatta tropikal iklimli sularda yaşamayı severler. Boylarının ölçüsü değişiklik gösterebilir. En az 12 cm, en fazla 30 cm arasında değişir. Anatomik yapısı gereği bir dip balığıdır. Çünkü çok devinim sevmez ve hareket etmez. Genellikle ılık yapıda suların kumlu, çamurlu kısmında yaşamayı tercih eder. Büyük yapıda akvaryumlarda yaşayabilir. Ancak suyun ısısı ve çok hareketli balık içermemesi gerekir.