HİNDİSTAN CEVİZLİ SMOOTHİE TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
1 adet muz
1/2 su bardağı yoğurt (isteğe bağlı, daha kremamsı bir doku için)
1/4 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı, tatlandırmak için)
1/2 su bardağı dondurulmuş ananas veya mango (isteğe bağlı, tat ve doku eklemek için)
1/2 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
Buz küpleri (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Hazırlık: Muzu soyun ve dilimleyin. Dondurulmuş meyve kullanıyorsanız, onları da hazırlayın.
Karıştırma: Hindistan cevizi sütü, muz, yoğurt (kullanıyorsanız), rendelenmiş hindistan cevizi, bal veya akçaağaç şurubu, ve vanilya özütünü blendera ekleyin.
Ekleme: Dondurulmuş meyve ve buz küplerini de ekleyin.
Karıştırma: Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderda karıştırın. Eğer smoothie çok yoğun olursa, biraz daha hindistan cevizi sütü ekleyebilirsiniz.
Servis: Smoothieyi bardaklara dökün ve üzerine biraz daha rendelenmiş hindistan cevizi serpin. Taze meyve dilimleri veya nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Sunum: Hemen soğuk servis yapın.