Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerine yayılmıştır ve ayrıca yüzlerce, hatta binlerce yıldır İskandinavya ve Newfoundland'da bulunmaktadır. Soğuk iklimlerde yetişme eğilimi gösterirler ve Kuzey Avrupa'da, Balkanlar'da ve Kuzey Asya'da da bulunurlar.
Kabuğu, yaprakları ve meyvesi dahil tüm çalı/ağaç yararlıdır. Meyve, çeşidine bağlı olarak, bazı durumlarda aslında toksik olabilir, ancak bu toksisitenin çoğu, ısıtıldığında veya uzun süre dondurulduğunda kaybolur. Genellikle, meyveler alkollü içeceklerde veya likörlerde kullanılır, ancak bazı oyun yemeklerinin acı bir yan aroması olarak da kullanılabilir. Ayrıca genellikle reçel ve jöle haline getirilirler.
İşte üvez meyvesinin inanılmaz 5 faydası...