KARACİĞER YAĞLANMASINA NEDEN OLAN BAŞLICA ETKENLER
Prof. Dr. Vedat Göral ise ''Günümüzde sık rastladığımız karaciğer yağlanmasının çoğu, beslenme yanlışlarıyla ilişkilidir. Fast food, enerjisi yüksek içecek ve gıdalarla aşırı beslenme, hareket azlığı, spor yapmama, kilo fazlalığı ve obezite, sorunun yaygınlaşmasında direkt etkendir.
Basit kilo alımının yanında insülin direnci tablosunun varlığı, şeker hastalığı, kanda trigliserid olarak bilinen yağların artışının da karaciğer yağlanması oluşmasında önemli payı var. Aşırı kalori alımı, yanlış ve dengesiz beslenme, şeker ve enerjisi yüksek gıda tüketimindeki korkunç artış, yağ ve karbonhidrat tüketimi çılgınlığı, rafine atıştırma ürünleri ve tabii ki hareketsiz bir yaşam, bu tabloların oluşmasında ana rolü oynuyor.'' dedi.