"KURBAN BAYRAMI'NDA ETİ 12-24 SAAT ARASI DİNLENDİRME ŞART"
Akçalı, kurban ilk kesildiğinde 12, 24 saat içerisinde dinlendirilmesinin şart olduğunu belirterek, "Kısa süre içerisinde tüketilecekse 0,4 derecede buzdolabın muhafaza edilebilir. Daha uzun sürede tüketilecekse -18 derecede 3, 6 ay arasında tüketilmesinde fayda görüyorum. Pişirme yöntemlerine bakıldığı zaman, kavurma, kızartma ya da mangalda kansorejen maddeler oluştuğu için bu tarz pişirme yöntemlerini tercih etmiyoruz. Bunlar yerine daha çok haşlama, buğulama tarzı pişirmeyi öneriyorum. Etin yanına pirinç pilavı yerine, bulgur, ayran ve çorba gibi sağlıklı besinler yenilmeli. Öğünleri zenginleştirilmek için çiğ sebzeler tercih edilmeli" şeklinde konuştu.