Üzüm, cinsine göre farklı aylarda yetişse de genel olarak Ağustos ile Kasım ayları arasında satışa sunuluyor ve tüketiliyor. Resveratrol ve flavonoidler de dahil olmak üzere sağlığı koruyan antioksidanlar açısından zengin olan üzümün bu faydalarının ne kadar olduğu üzümün türüne, coğrafi kökenine ve nasıl işlendiğine bağlı olarak değişebiliyor. Örneğin koyu ve mor üzümlerin antioksidan oranı, beyaz ve yeşil üzümlere göre daha yüksek.
Üzüm, yaşlanma etkilerinin azaltılması, cildin elastikiyetini artırma, cilt tonunu eşitleme gibi faydalara da sahip. Üzüm, aynı zamanda yara izlerinin azaltılmasını da destekliyor.
Migrene iyi gelen, hazımsızlığa karşı koruyan, astımı rahatlatan ve viral enfeksiyonlarla savaşmaya destek olan üzüm, tıpkı tüm diğer sebze ve meyvelerde olduğu gibi, mevsiminde tüketildiğinde çok daha faydalı hale geliyor.