Vedat Milor’dan Adıyaman’ın ünlü yemeğine yorum! Arap tava kuzu buttan mı yapılır, kaburgadan mı?

Vedat Milor, yeni programıyla Teve2’de seyirci karşısına çıkıyor. Her hafta farklı mekanlarda farklı yemekleri deneyerek yorumlayan usta yemek eleştirmeni, aynı zamanda yaptığı yorumlarla da dikkat çekiyor. Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ın ilk bölümü bir esnaf lokantasında çekildi. Milor, burada Adıyaman’ın ünlü yemeği Arap Tava’yı denedi ve lokanta sahibine tavsiyede bulundu…

Gastronomi alanındaki bilgi ve deneyimini televizyon programcılığında ustaca kullanan Vedat Milor, hem yerel lezzetleri deniyor hem de şeflere tavsiyelerde bulunuyor.

Usta isim, gittiği esnaf lokantasında Bolu kebabı, kuru fasulye, kuzu tandır ve Arap tava yemeklerini denedi. Ancak özellikle Arap tava hakkında yaptığı yorum dikkatleri çekti.

Adıyaman ilinin meşhur yemeği Arap tava kuzunun budundan elde edilen etlerle yapılıyor.
İlk olarak 15 dakika kadar haşlanan kuzu etleri sonrasında patlıcan, biber ve domates salçası, domates ve baharatlarla harmanlanarak 2-3 saat kadar da fırında pişiriliyor.
Adıyaman’ın en bilinen yemeklerinden olan Arap tava hem halk hem de şehri ziyaret edenler tarafından oldukça rağbet görüyor.
Ancak ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, esnaf lokantasında yediği Arap tava yemeği hakkında yorum yaptı. Yemeğin acılığını ve etin yumuşaklığını çok beğenen Milor, Arap tava yemeğinin kuzunun daha yağlı olan kaburgası ile yapıldığında daha lezzetli olacağını söyledi.
Vedat Milor ayrıca, içinde sebze olarak sadece patlıcan ve domates bulunan Arap tava yemeğine soğanın da çok yakışacağını belirtti.