Vedat Milor'la Tadına Doyamadım: Türk ve Yunan Kokoreçleri Kapışıyor!

Türkiye’de yemek eleştirmeni deyince akla ilk gelen isimlerden olan Vedat Milor, yeni programıyla Teve2 ekranlarında seyirciyle buluşuyor. Geçtiğimiz dönemlerde “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” sorusuyla yemek severleri tarafını belli etmeye davet eden ünlü isim yeni programının ilk bölümünde yıllardır tartışılan Türk kokoreci mi yoksa Yunan kokoreci mi sorusuna da son noktayı koyuyor.

Programın ilk bölümünde izleyenleri sıcak bir esnaf lokantasında lezzet yolculuğuna çıkaran Vedat Milor, tadına doyum olmayan sokak lezzetlerini ekrana getiriyor.

Ekonomi alanında dünya çapında üniversitelerde eğitim alan ve kariyerine yine ekonomi alanında devam eden Vedat Milor son dönemlerde gastronomi alanındaki çalışmaları ve televizyon programlarıyla adından söz ettiriyor.

Eğitim ve iş hayatı için dünyanın pek çok farklı ülkesinde bulunan ve bulunduğu yerlerde eşsiz lezzetleri deneyimleyen ünlü isim 2020 yılında “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” Twitter (X) hesabı üzerinden diyerek bir anket açmıştı. Milor’un bu anketine 437 bin 657 kişi katılırken, anket sonuçlarına göre yüzde 51 soğanlı menemeni, yüzde 49’u ise soğansız menemeni tercih etmişti.

Vedat Milor'la Tadına Doyamadım isimli programla yeniden ekranlara dönen Vedat Milor, ilk bölümde Bolu’da bir esnaf lokantasının konuğu oldu. Burada Bolu kebabından incir tatlısına, kuru fasulyeden kuzu tandıra, Arap tavadan, kuzu tandırdan kuru fasulyeye ana yemekleri deneyen Vedat Milor, tatlı olarak ise incir uyutmasını deneyimledi.

Programın ikinci yarısında İzmirli bir ailenin işlettiği esnaf lokantasına konuk olan Vedat Milor, önce kelle söğüş denedi. Sonrasında ise Türk kokoreci mi yoksa Yunan kokoreci mi tartışmasına son noktayı koydu.
Ünlü yemek eleştirmeni hem Türk hem de Yunan kokorecinin kendine has lezzeti olduğunu belirtirken, kendisi için durumun 1-1 olduğunu belirtti.