Tatlı çeşitleri, herkesin damak zevkine uymayabiliyor. Kimisi tercihini sütlü tatlıdan yana yaparken kimisi ise şerbetli tatlıları seviyor. Fakat sıcak havaların etkisini göstermesiyle beraber herkes daha hafif tatlıları aramaya başlıyor. İşte size özel hafif yaz tatlısı tarifleri! Malzemeler:4 yumurta1 buçuk su bardağı şeker2 bardak un1 kaşık tereyağı veya margarin1 buçuk çay kasığı vanilya1 paket kabartma tozu2 çorba kaşığı bal2 çorba kaşığı Antep fıstığıŞerbeti için:2 bardak su2 bardak şekerYAPILIŞI:Öncelikle yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlanmış fırın tepsisine ince bir tabaka halinde serin. Önceden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.Sosu için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle birlikte karamelize edin. Su ve limon suyunu ekleyip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.Pandispanya hamurunu düz bir zemine alın.Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo şeklinde özenle sarın. Üzerine pudra şekeri ve çilek, yaban mersiniz, vişne gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz. Malzemeler:150 gram tereyağı150 gram sıvı yağ300 gram şeker3 adet yumurta330 gram un1 yemek kaşığı kakao2 yemek kaşığı gıda boyası220 mililitre süt1 yemek kaşığı limon suyu1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1 tatlı kaşığı karbonatKreması için:250 gram labne peyniri125 gram tereyağı1 su bardağı pudra şekeriYAPILIŞI:Kadife tatlısı yapımı için sütü hafifçe ısıtıp içine limon suyunu ekleyin.Karıştırıp sütün ekşimesi ve soğuması için bir süre bekletin.Bu esnada un, kakao, vanilin, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek derin bir kasede karıştırın.Tereyağını ve şekeri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar çırpın.Yumurtaları ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edin.Kırmızı gıda boyasını süte ekleyip karıştırın.Boyalı sütü de yumurtalı karışıma ilave edin.Son olarak kuru malzeme karışımı ile sıvı malzemeleri karıştırıp kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpın.Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.Hamuru 22 santimetrelik 2 adet kelepçeli kek kalıbına bölüştürün.Kekleri fırına verip kabarıp pişene kadar fırında tutun.Fırından çıkardığınız kekleri streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat bekletin.Kekleri buzdolabından alıp kabarık kısımlarını keserek üstlerini düzleştirin.Kestiğiniz parçaları mutfak robotundan geçirin.Pasta kreması için tereyağına pudra şekerini ilave edip çırpın.Labneyi de ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.Düz bir tabağın altına biraz krema sürüp keklerden birini yerleştirin.Üzerini kremayla kaplayıp ikinci katı da yerleştirin.En üste yeniden krema sürüp kek kırıntılarıyla süsleyin.Tatlıyı buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin. Malzemeler:1 kg süt50 gram tereyağı1 su bardağı un1 su bardağı toz şeker (200 gr.)100 gram Hindistan cevizi1 paket çırpılmış kakaolu krem şantiYAPILIŞI:İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.İçerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak Hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır).1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.Hem şekliyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir. Afiyet olsun.