Zeytinyağlı Bezelye
Bezelyeler yeni çıkmışken zeytinyağlı hafif yemek arayışında olanlara güzel bir seçenek. Havuç, patates, kapya biber ve sarı biberle renk katacağınız zeytinyağlı bezelye yemeğinin tadı damağınızda kalacak.
Malzemeler
500 gr ayıklanmış bezelye 1 adet orta boy soğan 3 diş sarımsak 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ 2 adet domates 1 adet havuç 1/2 (yarım) demet dereotu 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz, karabiber sıcak su
Yapılışı
Soğan, sarımsak, havuç ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyun ve kızdığı zaman soğan, sarımsak ve havucu koyup soğanların rengi sararana kadar kavurun. Soğanlar istenen kıvama geldikten sonra domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve şekeri de ekleyin 2 dakika kadar pişirin. Bezelyeleri de ekledikten sonra, üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip pişirin. Piştikten sonra incecik doğradığınız dereotunu ilave edin ve 1 kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatın. Püf noktası: Zeytinyağlı yemekleri mutlaka pişirdiğiniz tencerede soğumasını bekledikten sonra başka bir kaba çıkarın. Böylece tadı çok daha yerinde olacaktır.