Şeftali parfe, portakallı karpuz salatası, puding… Liste uzayıp gidiyor! Hepsi birbirinden tatlı, hepsi birbirinden lezzetli. İster kendinize ister sevdiklerinize pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte posta.com.tr okuyucularına özel tatlı tarifleri ve uygulanışı! Malzemeler:2 su bardağı yoğurt2 adet olgun şeftali (rendelenmiş veya püre haline getirilmiş)1/4 su bardağı bal veya akçaağaç şurubuYarım limonun suyuYarım su bardağı çekirdeksiz üzümYAPILIŞI:Yoğurt, rendelenmiş şeftali, bal veya akçaağaç şurubu ve limon suyunu bir kapta karıştırın.Parfe kalıplarına veya bardaklara önce üzüm, sonra şeftali karışımı olacak şekilde dökün.Dondurucuya koyun ve 4-6 saat kadar dondurun.Servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin ve üzerini taze şeftali dilimleriyle süsleyin. Malzemeler:3 su bardağı küp doğranmış karpuz2 portakal (dilimlenmiş ve kabukları çıkarılmış)1/4 su bardağı taze nane yaprakları2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubuYAPILIŞI:Büyük bir karıştırma kabında karpuz ve portakal dilimlerini bir araya getirin.Üzerine taze nane yaprakları ekleyin.Bal veya akçaağaç şurubunu dökün ve hafifçe karıştırın.Buzdolabında en az 30 dakika soğutun.Servis yapmadan önce bir kez daha karıştırın ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Malzemeler:2 adet olgun mango1 su bardağı hindistancevizi sütü2 yemek kaşığı toz jelatin1/4 su bardağı bal veya akçaağaç şurubuYAPILIŞI:Mangoları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve püre haline getirin.Bir tencerede hindistancevizi sütünü hafifçe ısıtın.Isınmış sütün içine toz jelatini ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın.Mango püresini, bal veya akçaağaç şurubunu ve jelatinli hindistancevizi sütünü birleştirin ve karıştırın.Puding karışımını kalıplara dökün ve buzdolabında en az 4 saat kadar dondurun.Servis yapmadan önce hindistancevizi rendesi veya taze mango dilimleriyle süsleyin. Malzemeler:4 adet limonun suyu1 su bardağı su1 su bardağı toz şekerBir avuç nane yaprağıYAPILIŞI:Bir tencerede suyu ve toz şekeri karıştırarak kaynatın, şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Kaynayan karışımdan ocaktan alın ve nane yapraklarını ekleyin, ılımaya bırakın.Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.Karışımı bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekin.Pürüzsüz karışımı bir dondurma makinesine dökün ve dondurun.Dondurucuda sertleşene kadar bekletin.Servis yapmadan önce nane yaprakları veya dilimlenmiş limonla süsleyin.