Yediğiniz anda vücudunuzu iltihap kaplıyor! Ürünün ömrünü uzatıyor ama insan ömrünü kısaltıyor: Organları çürütüyor, şeker seviyesini zirveye çıkarıyor

Bazı gıdalar, damakta bıraktığı tadı ve çeşitli yemeklerin yanına yakışması dolayısıyla sık sık tüketiliyor. Fakat yararlı sanılan besinlerin içerisinde dahi insan vücudunu tehdit eden bileşenler yer alıyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarla tek tek ortaya çıkan zararlı etkenlerden dolayı kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Peki, bu gıdalar hangileri? Zararları nelerdir? Neden uzak durulması gerekiyor?

Çeşitli besinlerin içerisinde bulunan katkı maddeleri, vücut sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Kimisi şeker seviyesini yükseltirken kimisi de iltihaplanmaya yol açabiliyor. Zararı bilinmeden tüketilen bu gıdalar, zehre dönüşüyor. İşte tüm detaylar…

KAHVE KREMASI
Kahve kremasının adında her ne kadar krema içerse de içeriğinde krema bulunmuyor. Her kremada olmasa da birçoğunun içerisinde şeker, su, soya fasulyesi ya da kanola yağı bulunuyor. Kahve kremalarının içerisinde katkı maddeleri de olabiliyor. Bunların başında ise digliserit ve mono bulunuyor.

Özellikle hazır satılan kahve kremaları, zararlı gıdalar listesinin başında yer alıyor. Kahvesini krema olmadan içemeyenler, tercihini sütten yana kullanabilir. Süte alerjisi olanlar, uzman görüşü alarak hangi alternatifleri tüketebileceğini öğrenebilirler.

ŞEKERSİZ DİYET İÇECEKLER
Diyet içecekler, adından da anlaşılacağı üzere kilo verme sürecinde tüketilmesi amacıyla üretiliyor. Fakat gerçek tam olarak böyle değil. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, zayıflamanın aksine tam tersi etki gösterebiliyor.

Bu içeceklerin içerisinde aspartam gibi maddeler bulunuyor. Bu sebeple glikoz seviyesini yükseltiyor ve karaciğere aşırı dozda yükleniyor. Bundan dolayı diyet sürecinde bol bol su tüketmek ya da detoks sularını içmek gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.

MEYVE SUYU
Meyve suları, genellikle sağlıklı içecekler olarak biliniyor. Ama içerisindeki bazı katkı maddeleri, meyve suyunun doğallığına gölge düşürebiliyor. Hazır meyve sularının içerisinde kıvam artırıcı ve yüksek fruktozlu mısır şurubu içerebiliyor.

Bu içecek türünün içerisinde yüksek miktarda şeker bulunuyor. Dolayısıyla da içildiği anda vücuda aşırı dozda şeker yükleniyor. Bundan dolayı meyve suyunun tüketimi kontrollü olmalı ve diyabet hastalarının uzak durması büyük bir önem taşıyor.

KIZARMIŞ YİYECEKLER
Patates kızartması, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ya da hamburgerin yanında eşlikçi olarak sık sık tüketiliyor. Hem yetişkinlerin hem de gençlerin severek tükettiği bu gıda, İleri Glikasyon Son Ürünleri içeriyor. Bu zararlı içeriğe sahip olan sadece patates kızartması değil; hamur işleri de bu kapsamda değerlendiriliyor.

Kızarmış yiyeceklerin içerisinde bulunan bu bileşenler, hayvansal ürünlerin yüksek sıcaklıklarda uzun süreler boyunca pişirilmesiyle elde ediliyor. Bu bileşiklere maruz kalmanın zararları ise saymakla bitmiyor. Başta ise doğal savunma sistemini zayıflatması yer alıyor. Aynı zamanda stres seviyesini artırma ve vücutta iltihaplanma gibi problemlere de yol açabiliyor.

MAYONEZ
Mayonezin içerisinde fazla miktarda yumurta bulunuyor. Buna rağmen mayonezin bozulmaması, içeriğinde yer alan katkı maddelerinden kaynaklanıyor. Bu katkı maddeleri sayesinde buzdolabında, kilerde ya da market raflarında çok uzun süreler boyunca bozulmadan kalabiliyor.

Bu katkı maddeleri, mayonezin ömrünü uzatsa da insan ömrünü kısaltıyor. Bu gıdanın yerine yoğurt gibi sağlıklı alternatiflere yönelmek, daha sağlıklı bir seçenek oluyor.