KIRMIZI DOLMALIK BİBER
Cilt yaşlanmasına karşı önleyici bir yaklaşımı tercih ederken , beslenmenize dolmalık biber dahil etmek doğru seçimdir.
Bir parça dolmalık biber, C vitamini için günlük ihtiyacınızın yüzde 170'ini içerir. İçlerindeki bu yüksek C vitamini yüzdesi, kolajen üretimine yardımcı olur. Ayrıca, dolmalık biber yemek, pigmentasyon, donuk cilt ve 30'lu yaşlarınızda ortaya çıkmaya başlayan koyu lekeler gibi fotoyaşlanma belirtilerini de tersine çevirir.
Bu biberler, değeri bilinmeyen, ancak besin değeri yüksek bir sebzedir (botanik olarak onlar bir meyvedir). Düşük kalorili biberler A ve C vitaminleri, potasyum, folik asit ve lif için mükemmel kaynaklardır.
Son derece yüksek bir antioksidan konsantrasyonuna sahipler.
Kırmızı dolmalık biber, vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü pro-vitamin A (beta karoten) bakımından yüksektir. Günlük A vitamini alımının yüzde 93'ünü sağlarlar.
Sarı dolmalık biberde bulunan, iltihabı azaltan ve serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarı önleyen yaygın bir karotenoid antioksidan olan violaksantin cilt üzerinde oldukça etkilidir.
Dolmalık biberlerdeki zengin kırmızı renkten sorumlu olan kapsantin, cildi UVA ve UVB hasarına karşı koruyan güçlü bir antioksidandır.