Kariyerine yemek eleştirmeni olarak devam eden Vedat Milor, şimdilerde Teve2’de Vedat Milor’la Tadına Doyamadım programı ile ekranlara döndü. Gittiği esnaf lokantasında yaptığı yorumla çok önemli bir noktaya parmak bastı.
Genç şefleri eleştiren Milor, “Her şey sunum odaklı oldu. Görsel, görünüş… Ama bazı lezzetler, mesela kuru fasulyeyi alın ele ya da Adıyaman tavayı, bunlar çok lezzetli yemekler. Ama böyle bunları nasıl böyle çiçek gibi sunum yapıcaksın? Küçük özel tabakta, işte o zaman tadını bozarsın. Olmaz.
“Bizim Türk yemekleri, lezzet odaklı yemeklerdir, emek yoğun yemeklerdir.” diyen “Hele bu sosyal medya çıktı, herkes fotoğraf çekiyor, koyuyor görüyoruz falan. Renkli olsun, küçük olsun, güzel görünsün, bence mutfağı kötü etkilemeye başladı.” İfadelerini kullandı.
İnsanların yemeğin lezzetine değil görselliğine baktığını vurgulayan Milor, bu durumu bir insanın kalbine değil de ne giydiğine bakıp yargılamaya benzetti.